AMSTERDAM - Het personeel van supermarktketen C100 krijgt een bonus in verband met de overname door Jumbo. Die bonus kan oplopen tot meer dan twee maandsalarissen.

Dat laat een woordvoerder van de keten weten aan Het Financieele Dagblad.

De bonus is bedoeld om de medewerkers te bedanken en te motiveren. De krant schrijft dat CVC, aandeelhouder van C1000, ongeveer 10 miljoen euro beschikbaar stelt voor de regeling.

Ook het management en de onafhankelijke ondernemers van C100 krijgen geld door de overname. De top zestig van C1000 ontvangt een verkooppremie van in totaal zeker €97 mln. Volgens de woordvoerder gaat het daarbij niet gaat om een bonus, maar om rendement op een persoonlijke inleg.

Overname

Donderdag werd officieel bekendgemaakt dat Jumbo de supermarkten van C1000 overneemt. Jumbo zou naar verluidt tussen de 900 miljoen en 1 miljard euro hebben betaald voor de winkelketen.

Met de overname van C1000 wordt Jumbo na Albert Heijn de tweede supermarkt van Nederland. De nieuwe combinatie telt 725 winkels, heeft een omzet van 7,5 miljard euro en een marktaandeel van circa 23 procent.