FRANKFURT - Carlos Ghosn, topman van Renault en Nissan, verwacht dat 2012 een zwaar jaar voor de autobranche gaat worden en neemt maatregelen om zijn concern te beschermen tegen de economische neergang.

Dat heeft de bestuursvoorzitter van de twee bedrijven gezegd een zaterdag gepubliceerd interview met Automotive News Europe.

"Er is geen twijfel over mogelijk dat de Europese automarkt volgend jaar gaat krimpen, de vraag is alleen met hoeveel'', aldus Ghosn. Om die reden doet hij het voorlopig rustig aan met grote investeringen. Ghosn gaat "alles aan banden leggen'' binnen het bedrijf, waaronder het inhuren van nieuw personeel en de ontwikkeling van de salarissen.

Ondanks de verslechterende economische omstandigheden denkt Ghosn wel dat de huidige Europese schuldencrisis overwonnen gaat worden. "Europa is een ontwikkeld gebied met veel kennis en ervaring, Europeanen zullen er alles aan doen om een armageddon te voorkomen'', stelt de bestuursvoorzitter van het Frans-Japanse samenwerkingsverband.