HILVERSUM - De eindzege was wat hoog gegrepen, maar Robert-Jan Derksen kan wel terugkijken op zijn beste KLM Open ooit. 

De Nederlandse golfer werkte zondag in de slotronde de achttien holes op de Hilversumsche af in 68 slagen, twee onder par, en bereikte zijn hoogste eindklassering ooit.

Zijn eindscore van 274 was goed voor de twaalfde plaats. In zijn vorige zestien optredens in het KLM Open was de 37-jarige routinier nooit hoger geëindigd dan de 28e plek.

Regen

''Ik ben er tevreden mee'', zei Derksen na afloop. ''Mijn spel was alle dagen goed, vooral het lange spel. Op de greens heb ik wel de nodige kansen laten liggen, maar die waren door de vele regenbuien erg moeilijk te lezen."

"Ik heb zeker voordeel gehad van de regenonderbrekingen. Daardoor moest ik de tweede dag mijn eerste ronde afmaken en meteen doorgaan met de tweede. Dat heeft me geholpen.''

Kind

Robin Kind heeft voor een primeur gezorgd. De negentienjarige golfer eindigde als beste amateur en won daarmee de Robbie van Erven Dorens Trofee. Die prijs werd in 2009 ingevoerd, maar kon nog geen enkele keer worden uitgereikt.

Dit jaar haalden drie amateurs de cut en zij streden om de trofee, die is vernoemd naar de man die het Open van 1980 tot en met 2003 organiseerde.

Kind kwam na een slotronde van 69 slagen uit op een totaal van 276, vier onder par en goed voor een plek bij de beste dertig.