ROTTERDAM - Lex Immers kan een transfer naar Feyenoord uit zijn hoofd zetten. De 25-jarige middenvelder van ADO Den Haag, ook bruikbaar als spits, is te duur voor de Rotterdammers.

“We zullen geen nieuw bod op hem doen”, zegt technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord tegen NUsport.

Van Geel had via-via vernomen dat Immers mondeling met ADO had afgesproken dat de speler bij interesse van een ‘droomclub’ voor 800.000 euro mocht vertrekken.

Het management van Immers bevestigde dat aan Van Geel, waarna Feyenoord toenadering zocht tot de Vrienden van Feyenoord. Die investeerdersgroep bleek bereid de acht ton voor Immers te financieren, waarop Van Geel zich op zaterdag 7 augustus bij ADO meldde.

Buitenlandse interesse

Feyenoord kreeg toen echter te horen dat met Immers slechts is afgesproken dat ADO zou meewerken aan een transfer als er buitenlandse interesse voor hem zou komen. Over een bedrag van acht ton zou met de middenvelder nooit zijn gesproken.

Een gesprek tussen de zaakwaarnemer van Immers en ADO-commissaris Paul Beyersbergen bracht afgelopen woensdag geen uitkomst. De Hagenaars houden vast aan een vraagprijs van naar verluidt 3 à 4 miljoen euro.

“Het wordt lastig”, erkent Van Geel nu. “De Vrienden hebben aangegeven het bod niet te willen verhogen en zelf mogen wij van de KNVB geen transfersommen betalen.”

Reactie Immers

Immers reageert nuchter op het nieuws. “Niks aan te doen”, zegt hij tegen NUsport. “Ik vind Feyenoord een mooie club, ik zou er graag willen spelen. Maar als het niet kan, dan kan het niet. Ik ga nu echt niet bij de pakken neerzitten, hoor. Hou op zeg!”

“Misschien komt er nog wel een andere mooie club voor me die er wél met ADO uitkomt; er kan tot 1 september nog van alles gebeuren. En anders blijf ik gewoon knallen voor ADO, want dat is míjn club. Ik vind het echt geen straf om hier te blijven spelen, hoor. Misschien word ik wel een echte clubman.”

Door het vertrek van Timothy Derijck is Immers bij ADO gepromoveerd tot eerste aanvoerder. “Een hele eer. Het is iets dat ik altijd graag heb gewild en iets om heel trots op te zijn.”