AMSTERDAM - Giedo van der Garde heeft zondag op de Hungaroring ook in de sprintrace genoegen moeten nemen met de vierde plaats. De Nederlander eindigde een dag eerder in de hoofdrace ook als vierde.

De winst ging naar Stefano Colleti uit Monaco. Esteban Gutierrez veroverde in de laatste ronde de tweede plaats op de Fransman Romain Grosjean.

Grosjean behoudt de leiding in het algemeen klassement waarin Van der Garde nog altijd tweede staat. De Franse coureur heeft nu een voorsprong van 26 punten op de Nederlander.

Blij met punten

''Ik ben blij dat ik wat punten heb gescoord'', aldus Van der Garde na de hoofdrace, die door een regenbui een verraderlijk karakter kreeg.

''In het begin ging het vrij goed, waren we mooi op snelheid, maar nadat we gewisseld waren naar slicks, ging het wat minder.''

Van der Garde was blij dat hij weer naar regenbanden moest wisselen. ''De stop was op het juiste moment, maar een probleem met het wiel rechtsachter zorgde voor vertraging. Het had dus nog wel wat beter gekund, maar het zij zo.''