AMSTERDAM - Een 52-jarige Amerikaanse vrouw klaagt haar werkgever aan die haar ontslagen zou hebben omdat zij weigerde haar grijze haar te verven. De werkgever Capital Title of Texas ontkent dat de haarkleur de reden voor ontslag was.

Volgens de werkneemster, Sandra Rawline, wilde haar baas dat ze haar grijze haar zou verven wegens een verhuizing van het makelaarskantoor. Hij wilde het imago van het kantoor verbeteren en vroeg Rawline tevens om jongere kleding en meer sieraden te dragen.

De werkgever bood aan het haar van Rawline zelf te verven. Rawline weigerde, omdat ze blij is met haar grijze haar dat ze al tientallen jaren heeft. Een halve week later werd Rawline ontslagen en vervangen door een tien jaar jongere vrouw.

Ontslag

Volgens een verklaring van Capital Title of Texas wilden klanten geen zaken meer met Rawline doen en was dat de reden voor ontslag. Het bedrijf wijst erop dat drie personeelsleden van 64 jaar oud werkzaam zijn binnen het bedrijf, ook heeft de CEO grijs haar.

Volgens Rawline heeft ze nooit klachten gekregen over haar werkzaamheden. Ze startte haar werkzaamheden bij Capital Title in 2003. In 2004 en 2005 won ze een prijs voor haar prestaties als werknemer. In 2006 kreeg ze een promotie.

De aanklacht is ingediend bij de federale rechtbank in Houston die zich nog over de zaak moet buigen.