DALLAS - Dallas Mavericks heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de leiding genomen in de finale van de NBA. Door de 112-103 overwinning op Miami Heat is de stand in de finale nu 3-2 in het voordeel van de ploeg uit Dallas.

De Mavericks hebben nog één overwinning nodig voor hun eerste kampioenschap in de NBA. Zondag moet de ploeg op bezoek in Miami. Als de Mavericks dan niet weten te winnen, zal dinsdag de beslissingswedstrijd volgen, ook in Miami.

Sterspeler Dirk Nowitzki maakte voor 20.433 toeschouwers 29 punten voor de Mavericks. Jason Terry had met twee driepunters in de slotfase ook een belangrijk aandeel in de winst van de Mavericks. Hij was in totaal goed voor 21 punten en 6 assists.

Zware wedstrijden

''De hele play-offs hebben we zware wedstrijden gehad en het is nog niet voorbij. Het zal zelfs nog zwaarder worden, maar we zijn er klaar voor."

"We zijn ervan overtuigd dat onze tijd nu is gekomen. We willen het zeker ook niet op de zevende wedstrijd laten aankomen'', keek Terry vooruit op het komende mogelijk beslissende duel met de Heat.

Nowitzki

Volgens coach Rick Carlisle nam Terry zijn verantwoordelijkheid op het moment dat Nowitzki op de bank zat. ''Hij speelde fantastisch. Op de momenten dat Dirk er niet was, zorgde hij er voor dat het bleef draaien.''

Bij de Heat was Dwyane Wade topscorer met 23 punten. In het tweede kwart moest hij zich enige tijd laten behandelen voor een blessure, maar keerde daarna terug.

LeBron James, die in het vierde duel niet verder kwam dan 8 punten, herstelde zich enigszins met een bijdrage van 17 punten.