NEW JERSEY - Naar het zich laat aanzien moet Dan Gadzuric aan het eind van het huidige seizoen vertrekken bij de New Jersey Nets. Het contract van de 33-jarige speler wordt waarschijnlijk niet verlengd.

De center denkt echter nog niet klaar te zijn in Amerika en sluit een overstap naar de Nederlandse competitie uit.

"Ik ben 33", vertelt de basketballer in het magazine van NUsport, "maar speel nog alsof ik 25 ben en denk dat ik nog vier tot zes jaar in de NBA kan spelen. Daarna wil ik naar Europa, als ik nog zin heb."

Gadzuric komt in de Amerikaanse profcompetitie nauwelijks aan spelen toe. Hij vervult het gehele seizoen, bij zowel de Golden State Warrios in het begin als bij de Nets na zijn overgang, een rol als bankzitter. Toch is een vertrek uit de NBA geen optie.

"Voorlopig zie ik mijzelf in Amerika spelen. Mijn contract loopt af, maar er is interesse van andere clubs, waaronder de Boston Celtics. Doordat ik de afgelopen maanden steeds maar een paar minuten per wedstrijd heb gespeeld, ben ik niet optimaal fit, dat is nu mijn belangrijkste prioriteit."

Een optreden in de Nederlandse competitie sluit Gadzuric uit. "Ik heb financiële verantwoordelijkheden. Die kunnen Nederlandse clubs waarschijnlijk niet voldoen."

In het magazine van NUsport staat deze week een uitgebreid interview met Dan Gadzuric waarin de NBA-speler onder meer ingaat op zijn status als bankzitter. Het magazine ligt vanaf dinsdag in de winkels en is via de website te bestellen.