AMSTERDAM - Basketballer Dan Gadzuric vervolgt zijn loopbaan bij de New Jersey Nets. Daags voor de zogeheten trade deadline werd de Nederlander samen met Golden State Warriors-ploeggenoot Brandan Wright geruild voor Troy Murphy en een tweede ronde keuze voor de draft van 2012.

De general manager van de Nets, Billy King, was tevreden met de toevoeging van Gadzuric aan zijn team. "Dan is een veteraan in de NBA", verklaarde hij op de clubsite. "Hij zorgt voor meer offensieve mogelijkheden."

Niettemin zal de rol van Gadzuric bij de Nets naar verwachting beperkt zijn. De Nederlander, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt, zorgt er bovenal voor dat New Jersey komend jaar meer ruimte heeft met het oog op het salarisplafond.

Anthony

Dat is nodig omdat de Nets vlak voor het verstrijken van de trade deadline alsnog een grote naam wisten aan te trekken. De ploeg moest toezien hoe de gewilde Carmelo Anthony uiteindelijk voor de New York Knicks tekende, maar wist zich op het laatste moment toch nog te versterken.

Deron Williams, één van de beste point guards in de NBA, verruilde het tegenvallend presterende Utah Jazz voor New Jersey. De transfer vond zo snel plaats dat zelfs de speler er door verrast werd.

In ruil voor Williams stuurden de Nets twee spelers, twee eerste ronde keuzes in de drafts en drie miljoen dollar de andere kant op.