AMSTERDAM – Google-topman Eric Schmidt ziet duidelijke tekenen van een internetbubbel. Dit schrijft het Zwitserse tijdschrift Bilanz, zo melden internationale media zaterdag. Volgens de topman wordt de echte waarde van bedrijven overdreven, net zoals bij de vorige internetbubbel.

Schmidt noemt de waarderingen van bedrijven zoals Facebook en gamesontwikkelaar Zynga te hoog. “Er zijn duidelijk signalen van een bubbel, maar hoge waarderingen zijn wat ze zijn. Mensen geloven dat deze bedrijven gigantische verkopen gaan behalen in de toekomst”, zegt Schmidt.

Verder bevestigt Schmidt dat hij nog vier jaar aanblijft bij Google. Hierdoor haalt hij een aandelenpakket van 100 miljoen dollar binnen. Als topman wordt hij wel in april van dit jaar vervangen door Google-oprichter Larry Page.

Investeerders

Facebook werd door Goldman Sachs eind 2010 gewaardeerd op 50 miljard dollar. De aandelen van de social netwerksite vinden gretig aftrek bij investeerders.

Uit een poll van persbureau Bloomberg bleek dat 70 procent van de marktkenners denkt dat Facebook dit bedrag niet waard is.

Afgelopen donderdag werd bekend dat Facebook en Google geïnteresseerd zijn in microblogsite Twitter. Naar verluidt zouden beide bedrijven in totaal 10 miljard dollar over hebben voor Twitter. Verder wil couponsite Groupon met een beursgang in dit jaar 15 miljard dollar ophalen.