AMSTERDAM – De eigenaar van SBS Broadcasting, het Duitse PorsiebenSat. 1, denkt eraan om onderdelen te verkopen waaronder SBS. Dit zegt topman Thomas Ebeling zaterdag in de Duitze krant Frankfurter Algemeinde Zeitung.

In Nederland heeft SBS Broadcasting onder andere drie tv-zenders: Net5, SBS 6 en Veronica. Voor de Nederlandse activiteiten heeft het vooralsnog geen gevolgen, verklaart een woordvoerder tegenover NUzakelijk.

Wat er gebeurt met SBS indien het wel wordt verkocht kan de voorlichter niet zeggen. “Er is een strategische operatie gaande in Duitsland, maar alle opties zijn nog mogelijk. Het is nog even afwachten.”

Gezond

Topman Ebeling benadrukt dat hij de Duitse en Oost-Europese activiteiten van SBS niet wil verkopen. Dan blijven onder andere de zenders in België en Nederland over.

ProSiebenSat.1 kocht in 2007 SBS Broadcasting. Het mediaconcern maakte de Duitse activiteiten gezond en wil dit doorzetten in andere onderdelen. Naast Duitsland en Nederland heeft het bedrijf ook nog tv-zenders in Oost-Europa, Scandinavië en de Benelux.