AMSTERDAM – KLM is begonnen met vluchten naar Kigali, de hoofdstad van Rwanda, vanuit het Belgische Zaventem. Zondagavond landt de eerste KLM-vlucht in het Afrikaanse land. Dit melden diverse media.

KLM en partner Air France willen meer gaan vliegen tussen Europa en Afrika. Met de nieuwe verbinding gaat KLM de concurrentie aan met het Belgische Brussel Airlines, voor 45 procent eigendom van Lufthansa, dat tot nu toe als enige maatschappij op Kigali vloog.

De verbinding naar Kigali moet vooral profiteren van reizigers die overstappen. Britten, Chinezen en Amerikanen kiezen er vaak voor om in Europa over te stappen voor een reis naar Afrika.

Omzet

Op dit moment verzorgt Air France KLM ongeveer dertig procent van het vliegverkeer tussen Europa en Afrika. Deze vluchten dragen voor tien procent bij aan de omzet van de vliegtuigmaatschapij. 

KLM maakte eerder al bekend dat het met de nieuwe winterdienstregeling, die op 30 oktober ingaat voor een periode van zes maanden, 3,3 procent meer stoelkilometers gaat maken ten opzichte van vorig jaar.