AMSTERDAM – Een 23-jarige werkzoekende kreeg tijdens een gesprek bij een arbeidsbemiddelingsbureau te horen dat ze beter een papieren zak over haar hoofd kan trekken bij sollicitaties. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph.

De vrouw, Hayley O’Neil, heeft 20 piercings en een aantal tatoeages. De adviseur merkte fijntjes op dat niemand haar zo aan zou willen nemen. “Denk je dat je vanachter een muur of met een papieren zak over je hoofd een betere kans zou maken?” voegde hij eraan toe.

O’Neil, die haar eerste tatoeage als cadeautje voor haar achttiende verjaardag kreeg, vertelt dat ze zich vreselijk vernederd voelde. “Ik kon gewoon niet geloven wat die man zei.”

Beledigd

Nadat hij de opmerking naar haar hoofd had geslingerd, merkte hij nog op te hopen dat de vrouw zich niet beledigd voelde. “Dat was ik natuurlijk wel.”

Een woordvoerder van het departement voor werk en pensioenen ontkent tegenover de krant dat er ongepaste opmerkingen gemaakt zijn door de medewerker. Volgens hem worden er alleen tips verstrekt bij adviesgesprekken, waaronder ook kledingadvies valt.