HAMBURG - Judoka Carola Uilenhoed is er niet in geslaagd het toernooi van Hamburg te winnen. De Haagse, uitkomend in het zwaargewicht, verloor zaterdag in de finale van de Duitse Franziska Konitz.

Robby van Laarhoven won wel in de -90 kg. De pupil van de Brabantse trainer Jan de Rooij versloeg in de finale Milan Randl, een Slowaak.

Van Laarhoven behoort niet tot de Nederlandse selectie voor het WK, in tegenstelling tot Uilenhoed. Het toernooi in Hamburg kende een open inschrijving.

In de categorie tot 63 kg miste Anicka van Emden het brons. Ze was in de partij om de derde plaats niet opgewassen tegen de Duitse Martyna Trajdos.

Verbij

In de klasse boven de 100 kg won Luuk Verbij brons. Aanvankelijk verloor hij wel in zijn tweede partij van landgenoot Michel Neijenhuis, maar via de herkansing werd hij nog derde.

Neijenhuis verloor in zijn partij om brons. Grim Vuijster, de WK-ganger bij de zwaargewichten, verloor zowel in het 'regulier' schema als in de herkansing.

WK judo

In september worden in Tokyo de WK gehouden. Nederland stuurt twaalf judoka's.

Alleen in de -63 (Elisabeth Willeboordse en Van Emden) hebben de bondscoaches gebruik gemaakt van de nieuwe mogelijkheid twee deelnemers in te schrijven.