AMSTERDAM – De Duitse octopus Paul, die wereldwijde bekendheid geniet vanwege zijn voorspellende gave, heeft vrijdag voor Spanje gekozen als winnaar van het WK voetbal. Dat melden Bild (Duitsland) en Marca (Spanje).

De WK-octopus ging op het blok met de Spaanse vlag zitten, wat er op zou duiden dat het elftal van Bert van Marwijk zondag genoegen moet nemen met de tweede plaats.

De populariteit van de wereldberoemde octopus heeft een keerzijde. Paul zou zijn bedreigd door woedende Duitse fans. Dat meldde De Telegraaf.

Het dier heeft volgens de krant een extra beveiliger gekregen, nadat er in het Duitse Sea Life dreigmails en –brieven waren binnengekomen.

Derde plaats

De octopus had vooraf gekozen voor Spanje als halve finalist. Tot afgrijzen van onze oosterburen kwam die voorspelling uit.

Vrijdagochtend parkeerde Paul zijn lichaam wel op het Duitse blok, die daarmee de derde plaats binnen zouden moeten halen, zaterdag in het troostduel met Uruguay.

Parkiet

Alle hoop is echter nog niet verloren voor Nederland. Volgens een Singaporese parkiet wordt Oranje namelijk wereldkampioen. Net als octopus Paul beschikt ook de vogel als we de eigenaar moeten geloven over voorspellende gaven.

Mani, zoals zijn naam luidt, zou alle kwartfinalisten op het WK goed hebben voorspeld en 'wist' dat Spanje van Duitsland zou winnen in de halve finale.

Lees al het nieuws over het WK op onze special