De kogel is door de kerk: KPN heeft besloten de nieuwe iPhone niet te gaan verkopen. De twee partijen zijn het niet eens geworden over de voorwaarden.

Al enige tijd zijn er hardnekkige geruchten dat de exclusiviteitsdeal tussen Apple en T-Mobile ten einde is. Apple is daarom met een aantal provider in gesprek over het voeren van de iPhone 4.

Een van die partijen was KPN, maar de partijen zijn er niet uitgekomen. Dit meldt Tweakers op basis van anonieme bronnen. Eerder deze week nog wilde KPN tegenover NU.nl niet op de geruchten ingaan.

KPN

KPN zou de afdracht aan Apple te hoog vinden. KPN bevestigt dat er gesprekken hebben plaatsgevonden, maar wil inhoudelijk nog steeds niet reageren. "We zijn en blijven geïnteresseerd in de iPhone, want we willen onze klanten zo goed mogelijk bedienen", aldus een zegsman van het telecombedrijf tegenover Tweakers.

Hoewel KPN de iPhone 4 niet gaat voeren, wil de telco wel degelijk een graantje van deze lucratieve markt meepikken. KPN heeft immers al diverse sim only-bundels en een speciale iPhone-pagina. Ook zou de telco met een Surf&Mail-aanbieding komen, met een databundel voor vijf euro per maand. Eerder al besloot Vodafone tot een soortgelijke aanpak.