AMSTERDAM – Het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek is voor de Vereniging Eigen Huis (VEH) geen taboe-onderwerp. “Maar je moet dan wel naar de totale woningmarkt kijken”, zo roept Rob Mulder, directeur van de VEH politieke partijen op.

“Als wonen betaalbaar blijft en de waarde van de woningen gaat er niet onder lijden, dan is de hypotheekrenteaftrek geen doel op zich. We zeggen dan niet, dat is het enige op de woningmarkt waar je niet naar mag kijken,” zegt Mulder in een interview met NU.nl.

Mulder pleit er voor dat politici de discussie rondom de hypotheekrenteaftrek op een andere manier gaan benaderen. “Als je er goed over nadenkt gaan alle argumenten die steeds worden gebruikt voor afschaffing van de hypotheekrenteaftrek niet over de woningmarkt, maar over inkomenspolitiek.”

Bezuinigingsmaatregel

“Het is niet goed om geïsoleerde maatregelen te nemen. Het is zo jammer dat het in politieke discussies steeds meer over elementjes gaat, en niet over het geheel. Wij zijn er heel erg tegen het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek als platte bezuinigingsmaatregel.”

Lees het volledige interview