AUGUSTA - Tiger Woods doet in zijn eerste toernooi sinds een pauze van vijf maanden meteen weer mee om de eindzege. Na de tweede ronde van de Masters in Augusta staat hij op een gedeelde derde plaats.

Met een ronde van 70 bracht de Amerikaanse sportmiljardair zijn totaal vrijdag (plaatselijke tijd) op 138. Hij heeft twee slagen meer dan de twee Britse leiders Ian Poulter en Lee Westwood.

Woods deelt de derde plek samen met de Zuid-Koreaan KJ Choi, en de Amerikaan Ricky Barnes, Anthony Kim en Phil Mickelson. Hij kwam vanaf november vorig jaar niet meer in actie nadat een reeks van buitenechtelijke affaires naar buiten kwamen.

Weinig invloed

De gedwongen absentie lijkt weinig invloed te hebben gehad op zijn spel. Volgens Woods komt dat omdat hij goed heeft kunnen trainen. ''Ik had niet de luxe om voor dit toernooi nog ergens te kunnen spelen."

"Ik heb mij volledig geconcentreerd op mijn training en dat liep erg goed. De omstandigheden waren wel wat lastiger dan gister'', concludeerde Woods, die tijdens zijn ronde voortdurend werd toegejuicht door het publiek.

Britse winnaar

Woods won al veertien majors. Westwood en Poulter kunnen de eerste Britse winnaar van een toernooi uit de belangrijkste reeks worden sinds Nick Faldo in 1996. ''Er wordt veel over gepraat dat de Engelse jongens goed in vorm zijn."

"Het is mooi om te zien dat we nu boven aan staan. Hopelijk wacht ons nog een geweldig weekeinde en kunnen we deze plek vasthouden tot zondagavond'', aldus Poulter.

Westwood ging nooit eerder aan leiding in een major. Zijn beste klassering bij de Masters was tot nu toe zesde. Hij hoopt deze week eindelijk op een doorbraak. ''Dit is het enige wat ik nog mis in mijn loopbaan. Het zou geweldig zijn. Ik hoop dat ik die laatste stap kan maken.''