AMSTERDAM - Jan des Bouvrie is woensdagavond vrijgelaten, nadat hij dinsdag was aangehouden. Dat melden diverse media. De interieurontwerper werd verhoord door justitie. De 67-jarige Des Bouvrie wordt verdacht van betrokkenheid bij een grote fraudezaak.

Justitie wilde woensdag niet veel loslaten over de zaak, maar liet dinsdag wel weten dat een week eerder twee verdachten zijn aangehouden wegens fraude.

De 52-jarige Gerard K. en een 47-jarige man uit de vastgoedsector worden verdacht van valsheid in geschrifte en belastingfraude. De Belastingdienst zou zo'n anderhalf miljoen euro te weinig hebben ontvangen.

Valse rekeningen

Des Bouvrie zou valse rekeningen hebben ingediend bij het bedrijf van Gerard K., zo meldt De Telegraaf. Zo kon de organisatie van K. btw over de rekeningen aftrekken en de winst van het bedrijf lager doen lijken.

K. is een schatrijke Utrechtse vastgoedhandelaar, die volgens ingewijden tegenover de krant vaker privéuitgaven via zijn bedrijf laat lopen. De Belastingdienst hield hem dan ook al langere tijd in de gaten.