PEKING - Drievoudig olympisch tafeltenniskampioen Ma Lin is door zijn coach dringend verzocht zijn vijfjarige huwelijk met actrice Zhang Yi te beëindigen. Indien de Chinese wereldtopper niet aan de eis voldoet dan wordt hij uit de selectie gezet, kondigde trainer Liu Guoliang aan.

De 29-jarige tafeltennisser zegt niets te weten van zijn huwelijk. Ma Lin vertelde aan Chinese media dat hij destijds geen officiële bruiloftsreceptie heeft gehouden en daarom dacht dat het huwelijk niet geregistreerd was.

De Aziaat heeft inmiddels de scheiding aangevraagd. ''Met zulke privéproblemen heeft zelfs één van de grootste atleten als Tiger Woods geen andere keuze dan te stoppen met zijn sport'', sprak Liu Guoliang.

Verwoest

''Daarom heb ik Ma Lin een deadline gesteld. Als dit niet geregeld is voor het trainingskamp van april, dan is zijn loopbaan verwoest.''

Ma Lin won tijdens de Zomerspelen van Peking goud in het enkelspel en landentoernooi. Vier jaar eerder werd hij olympisch dubbelkampioen in Athene.

Bemoeienis

Het is overigens niet de eerste keer dat de tafeltennisbond zich bemoeit met zijn liefdesleven. In 2004 werd Bai Yang uit het team gezet, omdat zij een relatie zou hebben met Ma Lin.