LEUSDEN - De politiebonden hebben formeel een cao-akkoord met minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken gesloten. Vakbond ACP meldt dat de zeer moeizaam tot stand gekomen collectieve arbeidsovereenkomst op 12 mei wordt ondertekend.

De cao gaat met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2008 in en duurt tot en met 31 december 2010. De politiemensen krijgen in 2008 een loonsverhoging van 3,5 procent, het jaar daarop 3,3 en in 2010 3,25 procent.

Verder krijgt het politiepersoneel dat nu is ingedeeld tot en met salarisschaal negen (laagste schalen), deze zomer een eenmalige uitkering van 1200 euro bruto en in de zomer van 2009 nog een eenmalige storting van 600 euro bruto. Tenslotte betaalt de minister alle politiemensen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari een maandelijkse toelage van 100 euro bruto, die in januari 2009 nog eens met 50 euro bruto wordt verhoogd.

Bonden
Met name de twee grote bonden ACP en NPB zijn zeer ontevreden over dit resultaat. Ze hebben echter geconcludeerd dat Ter Horst blijkbaar het maximaal haalbare heeft geboden en dat nieuwe acties daar geen verandering meer in brengen. De bonden hebben maanden actie gevoerd om hun eisen voor een in hun ogen goede cao kracht bij te zetten.