Matthias Müller, de topman van Volkswagen, verwacht dat de verkoop van dieselauto's binnenkort een nieuwe opleving zal doormaken.

Volgens de CEO van het Duitse concern zullen mensen die eerder een dieselauto bezaten, zich realiseren dat het een "erg comfortabel rijconcept" was, aldus persbureau Bloomberg dinsdag.

Volgens Müller zijn dieselauto's ook schoner voor het milieu. Wanneer mensen zich dat realiseren, is er geen reden meer om niet een diesel te kopen, aldus de topman van het bedrijf dat nog steeds de gevolgen van het dieselschandaal voelt.  

Volkswagen heeft tot nu toe ruim 25 miljard euro aan voorzieningen opzij moeten leggen voor boetes, schikkingen, reparaties en juridische kosten die samenhangen met het dieselschandaal. Ook lopen er nog allerlei zaken over de fraude die Volkswagen pleegde met emissietesten.

Populariteit 

De populariteit van de dieselauto heeft te lijden gehad onder het schandaal. Er worden minder dieselauto's verkocht en onlangs kregen Duitse steden groen licht om een rijverbod voor dieselauto's op te leggen.

In tegenstelling tot Volkswagen houden andere autofabrikanten er rekening mee dat de technologie zijn langste tijd heeft gehad. Toyota heeft nieuwe dieseluitvoeringen geschrapt en Ford Motor verwacht dat er binnen enkele jaren geen nieuwe dieselauto's meer komen voor sommige segmenten.