Inval bij Daimler vanwege mogelijke manipulatie dieseluitstoot

De Duitse justitie heeft op elf locaties van autofabrikant Daimler invallen gedaan. Het bedrijf wordt verdacht van mogelijke manipulatie van uitstootgegevens van dieselauto's.

Dat heeft de openbaar aanklager in Stuttgart laten weten, meldt Spiegel Online dinsdag.

Verdere mededelingen wil het bedrijf vanwege het lopende onderzoek niet doen. Wel zegt Daimler volledig mee te werken aan het onderzoek van de autoriteiten.

Dat de openbaar aanklager in Stuttgart onderzoek doet naar Daimler, was al in maart bekend geworden. Het onderzoek is gericht op "bekende en onbekende medewerkers" van Daimler, vanwege het vermoeden van "fraude en misleidende reclame" in verband met mogelijke manipulatie van de uitstoot van dieselauto's.

Tot nu toe zijn in Duitsland vanwege het dieselschandaal onder meer invallen gedaan bij Volkswagen en dochterbedrijf Audi.

In 2015 werd duidelijk dat Volkswagen op grote schaal uitstootgegevens heeft gemanipuleerd. Miljoenen dieselauto's van Volkswagen bevatten software die ervoor zorgde dat de wagens in testsituaties milieuvriendelijker leken dan zij op de weg waren.

Lees meer over:

Diesels

Diesels
De elektrische-autorevolutie hijgt in de nek van dieselproducenten.

NUwerk

Tip de redactie