'Topmannen Audi onderzocht in dieselschandaal'

Bij het onderzoek naar de sjoemelsoftware voor dieselauto's zou de Duitse justitie ook topman Rupert Stadler van Audi onderzoeken. Het Duitse blad Der Spiegel meldt zaterdag dat justitie persoonlijke notitieblokjes en smartphones van Stadler bekijkt. 

Der Spiegel baseert zich op documenten over de invallen bij Audi afgelopen woensdag. De invallen hadden plaats in verband met het dieselschandaal bij moederconcern Volkswagen.

Audi heeft in de Verenigde Staten dieselauto's verkocht die waren uitgerust met software om de uitstoot te manipuleren. Nadat dat bekend was geworden, opende de Beierse justitie meteen een onderzoek naar de zaak.

Er werden onder meer invallen gedaan op locaties van Audi in Ingolstadt en Neckarsulm. Volgens Der Spiegel is ook onderzoek bij medewerkers thuis gedaan.

Topman Rupert Stadler van Audi liet op de jaarlijkse persconferentie weten dat het bedrijf er groot belang bij heeft dat de zaak wordt opgehelderd.

Matthias Müller

Zondag meldt de Duitse krant Bild am Sonntag dat ook de kantoren van Audi-topman Matthias Müller zijn onderzocht. In totaal zouden de kantoren van zo'n 47 Volkswagen-medewerkers zijn doorzocht.

Lees meer over:

Diesels

Diesels
De elektrische-autorevolutie hijgt in de nek van dieselproducenten.

NUwerk

Tip de redactie