Amerikaanse topman Volkswagen stapt op

Ruim een half jaar na de problemen met de sjoemelsoftware bij Volkswagen, stapt de Amerikaanse topman van het bedijf op.

Michael Horn was sinds 2014 actief in de Verenigde Staten voor de autoproducent. Volgens het concern vertrekt de topman per direct om elders "nieuwe uitdagingen" aan te gaan.

De aankondiging over het vertrek van Horn komt op het moment dat het bedrijf in de Verenigde Staten nog altijd probeert om tot een overeenkomst te komen met de aanklagers en de staat Californië als gevolg van de afwikkeling van het schandaal met de dieselauto's.

De recent aangestelde manager voor heel Noord-Amerika zal als waarnemer optreden voor Horn.

Fraude

In september kwam aan het licht dat Volkswagen op grote schaal heeft gefraudeerd met de uitstootwaardes van dieselauto's door testen te manipuleren. Wereldwijd moeten miljoenen auto's terug naar de garage voor aanpassingen aan de motoren en software.

Eerder deze week werd ook bekend dat aanklagers in Duitsland zeventien personen aangemerkt hebben als verdacht in de kwestie. Onder de verdachten zouden echter geen personen zijn die plaatsnemen in het bestuur van Volkswagen. Naar verwachting behoort Horn ook niet tot deze groep.

Lees meer over:
Tip de redactie