De Duitse verzekeraar Allianz gaat nog deze maand Volkswagen aanklagen vanwege de prijsdaling die het aandeel van de automaker doormaakte als gevolg van de affaire met sjoemelsoftware.

Als Allianz daadwerkelijk de gang naar de rechter maakt, gaat het om de eerste grote organisatie die een zaak start vanwege de gedaalde waarde van de aandelen.

"Een eventuele compensatie zou onze fondsen ten goede komen", schrijft persbureau Reuters dinsdag op basis van een anonieme bron. 

Het bedrijf, een van de grootste verzekeraars ter wereld, verklaart in een persbericht dat het juridische actie overweegt, maar dat er nog geen beslissing is genomen.

Volkswagen is al het mikpunt van een reeks rechtszaken. Zo stelt de Vereniging Effectenbezitters Volkswagen ook verantwoordelijk voor de geleden schade. Verder wil de professionele claimorganisatie Consumentenclaim geld zien van het bedrijf.

Volkswagen Audiclaim stelt Pon, de Nederlandse importeur van Volkswagen, aansprakelijk voor de mogelijke waardevermindering van de auto's van Volkswagens.