Welkom in dit liveblog. Hier houden we je op de hoogte van alles over Polen-Nederland in de Nations League. Oranje is groepswinnaar wanneer het wint van Polen en België punten verliest tegen Wales. Bij een gelijkspel van Oranje moet België verliezen van Wales. Hoe het afloopt volg je hier!

  • Nations League
  • 20.45 uur
  • Polen-Nederland 0-2
  • België-Wales 2-1
  • Nederland kan groepswinnaar worden
donderdag om 21:15
Van Gaal ziet Oranje vooral goed spelen in 'balbezit-tegenstander'
Bondscoach Louis van Gaal vond Oranje vooral goed spelen als de tegenstander de bal had. "Ik heb vooraf gezegd: 'vandaag gaan we een keertje de nul houden'. Dat betekent dat we moesten doordekken, niet vanuit de positie spelen, maar echt goed druk geven op de bal. En de backs moeten knijpen en rugdekking geven, waardoor het lijkt alsof we een man meer hebben achterin. Dat is vandaag goed gebeurd en dat hebben we tot aan het einde volgehouden", aldus Van Gaal.
donderdag om 21:09
Het zou met Teun Koopmeiners inmiddels weer wat beter gaan. Dat laten zowel Virgil van Dijk als Louis van Gaal weten in gesprek met NOS.
donderdag om 20:52
Van Dijk prijst invallers: 'Niet makkelijk'
Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk vertelt in gesprek met NOS hoe belangrijk het is om de nul te houden. "Ja, dat moest een keer gaan gebeuren. Dan is het zaak om in de laatste tien minuten gedisciplineerd te blijven, de wedstrijd over de streep trekken. Ik vond ook dat de invallers een uitstekende rol hadden", aldus de aanvaller, die Wout Weghorst en Vincent Janssen uitlicht. "Vincent houdt die bal vast, dat is gewoon heel belangrijk. Weghorst kwam er ook goed in. Het is niet makkelijk om in te vallen, dus shout-out naar hen. Over het algemeen was het gewoon een fijne avond voor ons. Geweldig stadion, moelijke tegenstander, maar we speelden goed."
donderdag om 20:41
Afgelopen! De eerste helft was beter dan de tweede helft en de vele wissels droegen niet bij aan het niveau. Toch wint Nederland zakelijk en zonder al te veel weg te geven met 0-2 van Polen.
donderdag om 20:37
90+1' Er komen vier minuten extra tijd bij.
donderdag om 20:36
90' Het wordt weer wat onvriendelijk. Nu is het Denzel Dumfries die blijft liggen na een botsing met Mateusz Legowski.
donderdag om 20:32
85' Een opstootje tussen Weghorst en Polen-keeper Szczesny. De doelman vindt dat Weghorst te hard doorloopt nadat hij de bal heeft geklemd.
donderdag om 20:28
De eerste stappen van Kenneth Taylor als Oranje-international.
donderdag om 20:27
80' Gakpo probeert het van afstand geplaatst, net naast.
donderdag om 20:24
77' Weghorst wordt na een counter prima bediend door Taylor, maar de spits schiet ruim over en naast.
donderdag om 20:21
75' Daar is de tweede debutant van de avond: Kenneth Taylor komt in het veld voor Steven Berghuis. Wout Weghorst komt in het veld voor Steven Bergwijn.
donderdag om 20:21
74' Dumfries wordt in het strafschopgebied aangetikt, maar de scheidsrechter wil er niets van weten en laat resoluut doorspelen.
donderdag om 20:14
67' Nederland heeft de controle over de wedstrijd niet helemaal terug. Het heeft weer meer balbezit en dringt Polen terug op eigen helft.
donderdag om 20:12
Het is voor Bergwijn de zevende goal in Oranje.
donderdag om 20:06
60' GOAL Nederland! 0-2

Oranje scoort tegen de verhouding in! Bergwijn speelt Janssen in, de spits legt de bal prima af en Bergwijn schiet raak. Prima goal en het Nederlands elftal breidt de marge uit naar twee.
donderdag om 20:05
59' Milik probeert het van héél ver, maar schiet over.
donderdag om 20:02
56' Berghuis met een schot met rechts na een goede actie. Het is nu een open wedstrijd.
donderdag om 20:01
54' En daar is de volgende kans voor Polen. Nu is het Szymanski die over schiet. Oranje is het even helemaal kwijt.
donderdag om 19:59
53' Invaller Arek Milik mist een giga-kans op de gelijkmaker. Van dichtbij, al stuitte die bal nog nét op voordat de Pool schoot.
donderdag om 19:58
51' Wat een pech: ook Memphis Depay kan niet verder. De geblesseerde aanvaller verlaat het veld en wordt vervangen door Vincent Janssen.
donderdag om 19:57
50' Memphis Depay is erbij gaan zitten en voelt aan de hamstring. Dit ziet er niet goed uit.
donderdag om 19:52
Aftrap tweede helft! We zijn weer onderweg in Warschau. Oranje heeft één keer gewisseld: Marten de Roon is in het veld gekomen voor Frenkie de Jong. Het is niet bekend of De Jong een blessure heeft opgelopen.
donderdag om 19:50
Ook Daley Blind was dicht bij een doelpunt in de eerste helft, maar hij miste de bal ongelukkig.
donderdag om 19:45
Er is nog geen nieuws over de ernst van de blessure van Teun Koopmeiners. Als hier iets over bekend wordt melden we dit uiteraard in het liveblog.
donderdag om 19:38
Het was een rustige eerste helft voor debutant Remko Pasveer.
donderdag om 19:36
Rust! Nederland speelt een prima eerste helft en gaat rusten met 0-1. De goal van Cody Gakpo maakt het verschil. Enige kritiekpuntje is dat het vele balbezit nog vaker in kansen kan worden omgezet.
donderdag om 19:32
Het is nog niet de wedstrijd van Steven Bergwijn. De aanvaller is bij weinig gevaar betrokken.
donderdag om 19:31
45' Polen neemt het initiatief kort voor rust over van Nederland. Een gevaarlijke vrije trap van Feyenoorder Szymanski wordt weggewerkt.
donderdag om 19:29
43' Berghuis probeert het op identieke wijze, bijna een kopie van zijn schot eerder in de wedstrijd. Weer naast.
donderdag om 19:26
40' Polen wordt nu iets sterker. Een voorzet wordt weggewerkt door Oranje. Wel een hoekschop voor de thuisploeg.
donderdag om 19:24
38' Het eerste gevaar van Polen! Na een fijne aanval komt de bal terecht bij Zalewski, die recht in de handen van Pasveer schiet.
donderdag om 19:23
36' Bijna profiteert Memphis van een slordigheidje in de defensie van Polen, maar Jakub Kiwior weet de bal nog net weg te werken.
donderdag om 19:17
31' Berghuis komt naar binnen en probeert het met een geplaatst schot in de verre hoek. Een meter of twee naast.