Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

VVCS lanceert app waarmee spelers poging tot matchfixing kunnen melden

De Nederlandse spelersvakbond VVCS heeft een app uitgerold waarmee spelers een poging tot matchfixing kunnen melden. De zogeheten Red Button-app is onderdeel van een plan in de strijd tegen het manipuleren van wedstrijden.
Door onze sportredactie

Met de app wil de VVCS de drempel om een poging tot matchfixing te melden verlagen. Volgens de vakbond komen er momenteel tien meldingen per seizoen binnen bij de KNVB. Voor spelers zou het een brug te ver zijn om het daarvoor bestemde mailadres of telefoonnummer op te zoeken.

Alle spelers van de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie Vrouwen krijgen toegang tot de app, die door de KNVB formeel is erkend. Meldingen kunnen ook anoniem worden gedaan.

Volgens de KNVB-richtlijnen zijn spelers verplicht alle pogingen tot matchfixing te melden. Volgens VVCS zijn de spelers zich daar niet altijd van bewust. Daarom gaat de lancering van de Red Button-app gepaard met een intensieve voorlichtingscampagne.

Ook wil de vakbond voetballers die zelf gokverslaafd zijn psychologische hulp bieden. Voor hen wordt op de korte termijn een hulplijn opgericht, waar ze anoniem worden geholpen door gespecialiseerde psychologen.

Het VVCS begint per direct met de uitrol van de plannen. De belangenorganisatie krijgt voor dit project financiële steun van de legale kansspelaanbieders Holland Casino Online en Unibet.


Lees meer over:

VVCSVoetbal

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties