Nicolás Tagliafico heeft vrijdagavond in de Ligue 1 de hoofdrol gegrepen in de thuiswedstrijd van Olympique Lyon tegen Troyes (4-1). De oud-Ajacied veroorzaakte een strafschop, maar maakte zijn fout in de tweede helft goed met een doelpunt.

Tagliafico zag Alexandre Lacazette in de derde minuut de score openen en kwam vervolgens zelf na iets meer dan een half uur spelen te laat bij een tackle in zijn eigen strafschopgebied. Hij veroorzaakte daarmee een strafschop, die door Florian Tardieu feilloos werd benut: 1-1.

Vlak na rust herstelde Tagliafico, die zijn tweede wedstrijd voor Lyon speelde, zijn fout met een doelpunt. De Argentijn kon op aangeven van de Braziliaan Tetê van dichtbij binnentikken. Het betekende zijn eerste treffer sinds zijn overgang van Ajax naar Lyon.

Het Lyon van trainer Peter Bosz liep na het doelpunt van Tagliafico eenvoudig weg bij Troyes, dat in het huidige seizoen nog op het eerste punt wacht. Tetê verdubbelde de marge in de 49e minuut en tekende in de 75e minuut voor het slotakkoord.

Lyon begon het seizoen met een 2-1-zege op AC Ajaccio en is samen met Paris Saint-Germain foutloos na twee duels. Alleen het doelsaldo van de regerend landskampioen is beter (+8 om +4).

Voor gebruikers van de app: tik op bovenstaande tweet om de treffer van Nicolás Tagliafico te bekijken.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Ligue 1