Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ahmetcan Kaplan

Ajax haalt met Turkse verdediger Kaplan opvolger van Schuurs in huis

Ajax heeft vrijdag de transfer van Ahmetcan Kaplan afgerond. De negentienjarige verdediger komt over van Trabzonspor tekent een contract tot medio 2027 bij de Amsterdammers.
Door onze sportredactie

Het is niet bekend hoeveel Ajax precies betaalt voor Kaplan, die nog tot medio 2026 onder contract stond bij Trabzonspor. De Telegraaf meldde eerder deze maand dat de transfersom rond de 10 miljoen euro ligt.

Met Kaplan haalt Ajax een vervanger in huis voor Perr Schuurs. De Limburger, die niet kon rekenen op een basisplek in Amsterdam, werd deze week voor 9 miljoen euro (exclusief bonussen) verkocht aan Serie A-club Torino.

In zijn nog prille carrière heeft Kaplan nog weinig ervaring op het hoogste niveau opgedaan. De verdediger speelde vorig seizoen dertien competitiewedstrijden voor Trabzonspor, dat kampioen werd in Turkije.

Kaplan is de achtste nieuweling bij Ajax deze zomer. De Amsterdammers versterkten zich eerder met Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Brian Brobbey, Owen Wijndal, Francisco Conceição, Jorge Sánchez en Lorenzo Lucca (huur).

Het is niet duidelijk wanneer Kaplan aansluit bij de A-selectie. Ajax hervat de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (aftrap 14.30 uur).


Lees meer over:

AjaxTrabzonsporVoetbal

Aanbevolen artikelen