Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Wout Brama

Herstelde Brama in FC Twente-selectie voor uitduel met Fiorentina

FC Twente-trainer Ron Jans kan donderdag tijdens de belangrijke uitwedstrijd tegen Fiorentina in de play-offs van de Conference League weer een beroep doen op Wout Brama. De 35-jarige middenvelder is hersteld van de liesblessure die hem de afgelopen weken parten speelde.
Door onze sportredactie

Brama kwam dit seizoen wegens zijn kwetsuur nog niet in actie en miste ook een groot deel van vorig seizoen door blessureleed. Toen deed hij maar in negen officiële wedstrijden mee.

Naast Brama maakt Ramiz Zerrouki 'gewoon' deel uit van de Twente-selectie die naar Florence reist. De door Feyenoord begeerde middenvelder viel zondag tegen Fortuna Sittard (3-0-winst) nog uit met een pijnlijke enkel.

De terugkeer van clubicoon Brama en de beschikbaarheid van Zerrouki betekenen dat trainer Jans in Italië een volledig fitte selectie tot zijn beschikking heeft voor de op papier zware wedstrijd.

FC Twente trekt vooralsnog de goede lijn van vorig seizoen door met winst van de eerste vier officiële duels. In de derde Conference League-voorronde werd FK Cukaricki tweemaal verslagen en in de Eredivisie werden NEC en Fortuna opzijgezet.

De wedstrijd tussen Fiorentina en FC Twente begint donderdag om 21.00 uur in Stadio Artemio Franchi. Na een voor de Enschedeërs Eredivisie-loos weekend volgt volgende week donderdag om 19.00 uur de return in De Grolsch Veste.


Lees meer over:

FC TwenteFiorentinaWout BramaVoetbalConference League

Aanbevolen artikelen