Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Van Nistelrooij gebruikt eigen ervaring om PSV voor te bereiden op sfeervol Ibrox

Ruud van Nistelrooij zet de ervaringen uit zijn spelerscarrière in om zijn spelers optimaal voor te bereiden op de eerste wedstrijd tegen Rangers FC in de play-offs van de Champions League. Volgens de coach van PSV moet zijn ploeg dinsdag in staat zijn om het hoofd koel te houden op het sfeervolle Ibrox.
Door onze sportredactie

"Ik heb de jongens wel kunnen vertellen wat ze morgen kunnen verwachten hier", zei Van Nistelrooij maandag tegen onder meer de NOS op de persconferentie in de aanloop naar het duel in Glasgow.

"Je komt hier in een typisch Britse atmosfeer terecht en je weet op voorhand al dat je een heel fysiek team met veel tempo en snelheid treft", aldus Van Nistelrooij, die als speler van PSV (4-1-nederlaag) en Manchester United (0-1-zege) op Ibrox speelde.

Vorig seizoen maakte Rangers FC in de Europa League vooral in de thuisduels indruk. Tegen onder meer Braga en RB Leipzig werd een uitnederlaag goedgemaakt. Ook in de voorronde van de Champions League werd eerder deze maand een 2-0-achterstand ongedaan gemaakt tegen het Belgische Union Sint-Gillis.

"Ik heb wel een paar keer gezien dat het aardig kan stormen hier", sloot aanvoerder Luuk de Jong zich bij zijn coach aan. "Maar als ik eenmaal aan het voetballen ben, dan let ik daar niet meer zo op. Je geniet er alleen even van als de bal uit is."

De PSV-selectie stond maandag al op het veld in Glasgow.

De Jong: 'Er is zeker iets te halen'

Van Nistelrooij vreest niet dat zijn ploeg zich laat afleiden door de sfeer op Ibrox. "Wij hebben genoeg ervaring en de jongens weten nu wat ze kunnen verwachten. Het is aan hen om dat daadwerkelijk te laten zien, maar ik heb er alle vertrouwen in."

"Met de kwaliteiten die we hebben is er zeker iets te halen", benadrukte De Jong. "Maar het gaat absoluut niet makkelijk worden. Daarnaast moet je altijd in je achterhoofd houden als het niet lukt, dat het over twee wedstrijden gaat."

Het duel tussen Rangers FC en PSV begint dinsdag om 21.00 uur. De return vindt volgende week woensdag plaats in het Philips Stadion. PSV hoopt zich ten koste van Rangers FC voor het eerst sinds seizoen 2018/2019 te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.


Lees meer over:

PSVChampions LeagueRuud van NistelrooijRangers FCVoetbal

Aanbevolen artikelen