Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Victoria Pelova

Oranje-international Pelova slaat buitenlandse interesse af en blijft bij Ajax

Victoria Pelova heeft maandag haar contract bij Ajax verlengd. De Oranje-international ligt nu tot volgend jaar zomer vast bij de Amsterdammers.
Door onze sportredactie

"Ik wil sowieso kampioen worden met Ajax", reageert de 23-jarige Pelova op de site van de Amsterdamse club. "Dat is altijd mijn droom geweest. Daarnaast wil ik ook graag heel ver komen in de UEFA Women's Champions League."

Pelova, die tijdens het afgelopen EK iedere wedstrijd van de Oranjevrouwen minuten maakte, geeft aan dat er veel interesse was. "Er waren een aantal aanbiedingen. De stap naar het buitenland moet goed zijn. Het voelde nu nog niet goed, waardoor ik blijf."

"Ik proef een enorme honger naar prijzen binnen onze selectie. We moeten elke wedstrijd voor de goals gaan, dat heb ik vorig jaar wel geleerd", doelde ze op de ontknoping van het vorige seizoen.

In het laatste competitieduel speelde Ajax met drie punten achterstand tegen koploper FC Twente, maar de ploeg uit Enschede kon de titel door een aanzienlijk beter doelsaldo (+68 om +49) nauwelijks meer ontgaan. Bovendien won FC Twente het slotduel (2-3).

Pelova speelt sinds 2019 bij de Amsterdammers. De 31-voudig international maakte op 25 augustus 2019 haar debuut voor de Ajax Vrouwen, tijdens de wedstrijd VV Alkmaar - Ajax (1-2). In het seizoen 2020/2021 werd Pelova uitgeroepen tot Speelster van het Jaar bij de Ajax Vrouwen.


Lees meer over:

Vrouwen EredivisieAjax Vrouwen

Aanbevolen artikelen