Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Spartaan Van Crooij schrijft historie met evenaring snelste Eredivisie-goal ooit

Vito van Crooij heeft zondag bij het duel tussen Sparta Rotterdam en AZ het snelste doelpunt ooit in de Eredivisie geëvenaard. De aanvaller tekende al binnen acht seconden voor de openingstreffer.
Door onze sportredactie

Van Crooij werd vrijwel direct na de aftrap de diepte in gestuurd, omspeelde doelman Hobie Verhulst en schoof vervolgens binnen. Zijn treffer werd in eerste instantie afgekeurd wegens vermeend buitenspel, maar na een ingreep van de VAR telde de treffer alsnog.

De 26-jarige Van Crooij evenaarde met zijn doelpunt het record van Koos Waslander. Als speler van NAC scoorde hij in 1982 acht seconden na de aftrap tegen PEC Zwolle (1-2-winst).

Deze eeuw waren Arnold Kruiswijk (bij FC Groningen-Heracles Almelo in 2006) en Tjaronn Chery (bij Roda JC-ADO Den Haag in 2011) al dicht bij de evenaring van het record van Waslander. Zij maakten na negen seconden een doelpunt, waarbij moet worden aangetekend dat Kruiswijk zijn eigen keeper passeerde.

Naast de snelle openingstreffer maakte Van Crooij in de 59e minuut nog een doelpunt tegen AZ, maar dat bleek niet genoeg voor de overwinning. AZ zegevierde met 2-3 dankzij goals van Vangelis Pavlidis, Dani de Wit en Milos Kerkez.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Voor gebruikers van de app: tik op bovenstaande tweet om de treffer van Vito van Crooij te bekijken.


Lees meer over:

EredivisieSparta RotterdamVoetbal

Aanbevolen artikelen