Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Brian Brobbey

Ajax begint met Brobbey aan thuiswedstrijd tegen FC Groningen

Brian Brobbey begint zondagmiddag in de basis bij Ajax, dat het tijdens de tweede speelronde van de Eredivisie voor eigen publiek opneemt tegen FC Groningen.
Door onze sportredactie

Opstelling Ajax

  • Pasveer; Rensch, Timber, Blind, Wijndal; Taylor, Tadic, Álvarez; Antony, Brobbey, Bergwijn

Opstelling FC Groningen

  • Verrips; Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määttä; Pelupessy, Duarte, Lundqvist; Ngonge, Strand Larsen, Suslov

De spits moest vorige week bij het bezoek aan Fortuna Sittard nog met een rol als invaller genoegen nemen. Met een assist en een doelpunt had Brobbey een groot aandeel in de 2-3-zege van de Amsterdammers, die zich terugknokten van een 1-0-achterstand.

Door de basisplaats van Brobbey schuift Dusan Tadic naar het middenveld, waar hij wordt geflankeerd door Kenneth Taylor en Edson Álvarez, die terugkeert van een schorsing. Steven Berghuis heeft zijn basisplaats verloren en Daley Blind verhuist weer naar de defensie.

Bij FC Groningen is er een basisplaats voor onder anderen Neraysho Kasanwirjo, die werd opgeleid door Ajax, maar nooit doorbrak bij de hoofdstedelingen.

Het duel tussen Ajax en FC Groningen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van Bas Nijhuis. In het seizoen 1993/1994 wonnen de noorderlingen voor het laatst bij de Amsterdammers: 0-2.


Lees meer over:

AjaxFC Groningen

Aanbevolen artikelen