Algemeen directeur Mattijs Manders vertrekt bij NAC Breda. Het afscheid van de bestuurder valt samen met de aandelentransactie die heeft plaatsgevonden bij de Keuken Kampioen Divisie-club.

NAC Breda is sinds donderdag officieel in handen van investeringsgroep NAC=Breda. Nadat de KNVB en de gemeente Breda eerder groen licht gaven voor de overname, zijn nu ook alle handtekeningen gezet.

NAC=Breda is een lokale investeringsgroep van vijf financiers. Ze betaalden 7 miljoen euro om de vorige aandeelhouders uit te kopen.

NOAD, die de cultuur van de club bewaakt, speelde een grote rol in de overname van de club. De stichting hield de verkoop van NAC Breda aan het Britse consortium City Football Group tegen en drong aan op het doorzetten van de verkoop aan de lokale investeerders.

Manders werkte eerder bij ADO Den Haag

De 53-jarige Manders fungeerde sinds 1 juni 2020 als algemeen directeur van NAC Breda, dat op dat moment al actief was in de Eerste Divisie.

Daarvoor werkte hij onder meer in die rol bij ADO Den Haag en was hij als algemeen directeur verbonden aan de Eredivisie CV, de belangenvereniging voor Eredivisie-clubs.