Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Juventus neemt voormalig FC Groningen-speler Kostic over van Frankfurt

Juventus heeft de komst van Filip Kostic vrijdag bevestigd. De voormalig speler van FC Groningen komt voor zo'n 15 miljoen euro over van Eintracht Frankfurt.
Door onze sportredactie

De transfer van de 29-jarige Kostic hing al dagen in de lucht. De Servisch international sloeg woensdagavond het duel van Frankfurt met Real Madrid om de Europese Super Cup over vanwege de naderende overstap.

Nadat de clubs een akkoord hadden bereikt, vloog Kostic donderdag naar Turijn om zijn transfer af te ronden. Kostic tekent bij 'De Oude Dame' een contract tot de zomer van 2026.

Kostic speelde sinds medio 2019 voor Frankfurt, dat destijds 6 miljoen euro betaalde aan HSV. Vorig seizoen beleefde Kostic met de club het hoogtepunt door de Europa League te winnen. In de finale werd Rangers FC na strafschoppen verslagen.

Tussen 2012 en 2014 speelde Kostic voor FC Groningen. Bij de 'Trots van het Noorden' kwam de Serviër tot vijftig wedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde. Destijds ontving Groningen zo'n 6 miljoen euro voor de flankspeler.

Kostic is de zesde zomerse aanwinst van Juventus, dat vorig seizoen teleurstellend als vierde eindigde. Eerder kwamen Paul Pogba (transfervrij), Ángel Di María (transfervrij), Bremer (Torino) en Andrea Cambiaso (Genoa) naar Turijn. Bovendien werd de verplichte koopoptie in het huurcontract van Federico Chiesa gelicht.

Filip Kostic werd donderdag medisch gekeurd in Turijn.

Lees meer over:

JuventusEintracht FrankfurtVoetbal

Aanbevolen artikelen