Feyenoord heeft zich woensdag versterkt met Igor Paixão. De linksbuiten komt over van de Braziliaanse Série A-club Coritiba FC en tekent in Rotterdam een contract tot medio 2027.

De Rotterdammers betalen Coritiba FC naar verluidt 6,5 miljoen euro. Met Paixão heeft Feyenoord een opvolger gevonden voor Luis Sinisterra. De Colombiaan vertrok deze zomer voor zo'n 25 miljoen euro naar Premier League-club Leeds United.

De 22-jarige Paixão maakte in 2019 zijn debuut bij Coritiba FC. Hij speelde afgelopen seizoen achttien wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde. De Braziliaan gaat bij Feyenoord met rugnummer 14 spelen.

"Het is een grote droom voor mij die uitkomt om voor een grote Europese club als Feyenoord te spelen", zegt Paixão. "Ik heb er hard voor gewerkt om te staan waar ik nu sta en ben klaar om het team te helpen, zowel binnen als buiten het veld. Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan de groep met mijn manier van spelen."

Slot heeft meerdere keuzes op de vleugels

Door de komst van Paixão zit trainer Arne Slot nog wat ruimer in zijn buitenspelers. Eerder deze zomer werden Javairô Dilrosun en Oussama Idrissi naar De Kuip gehaald.

De laatste weken toonde Feyenoord zich sowieso zeer actief op de transfermarkt. De Rotterdammers haalden naast Dilrosun en Idrissi recentelijk ook Quinten Timber, Jacob Rasmussen, Marcos López, Santiago Giménez, Sebastian Szymanski en Timon Wellenreuther.

Feyenoord, dat ook meerdere vaste krachten van vorig seizoen zag vertrekken, bezet na twee speelronden de zesde plek in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse met 2-5 en bleven zaterdag in het thuisduel met sc Heerenveen op een doelpuntloos gelijkspel steken.