De FIFA overweegt het WK in Qatar een dag eerder van start te laten gaan, op 20 november. Dat melden onder meer persbureau AFP en The Athletic. Dat zou betekenen dat Nederland-Senegal niet de openingswedstrijd van de mondiale eindronde wordt.

Nederland en Senegal staan op maandag 21 november om 11.00 uur Nederlandse tijd (13.00 uur lokale tijd) tegenover elkaar.

Aanvankelijk zou Qatar die dag als gastheer het toernooi openen, maar de organisatie wil de geplande vuurwerkshow graag niet bij daglicht houden. Daarom werd het duel tussen Qatar en Ecuador (groepsgenoten van Oranje) verschoven naar 19.00 uur lokale tijd.

Nu zou Qatar toch de openingswedstrijd gaan spelen, en wel op zondag 20 november. Een woordvoerder van de KNVB laat weten dat "de bond heeft gehoord dat er beweging is". Verder heeft de bond geen informatie. De FIFA heeft nog niet gereageerd op de berichten.

WK-finale is op 18 december

Oranje speelt zijn andere groepswedstrijden op 25 november (tegen Ecuador) en 29 november (tegen Qatar). De mondiale eindronde duurt tot en met 18 december, wanneer de finale wordt gespeeld.

De meeste competities gaan door tot een week voor de WK-start. Op zondag 13 november worden er nog duels in de Eredivisie gespeeld.