Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic was eind juli slachtoffer van gewapende beroving

Ajax-voetballer Dusan Tadic is eind juli lichtgewond geraakt bij een gewapende overval in de buurt van zijn woning in het Amsterdamse stadsdeel Zuid. De overvallers waren vermoedelijk uit op een kostbaar horloge van de voetballer, meldt De Telegraaf.
Door onze nieuwsredactie

Tadic werd in de nacht van woensdag 27 juli op donderdag 28 juli bij zijn huis opgewacht door twee gewapende mannen met helmen op. De twee mannen kwamen op de voetballer af toen hij uit zijn auto stapte.

De Ajacied had direct in de gaten dat het mis was en probeerde te vluchten. Na een korte achtervolging volgde een handgemeen met de overvallers. Tadic slaagde erin het vizier van de helm van een van de overvallers te openen en hem een klap te geven.

De voetballer raakte daarbij lichtgewond aan zijn hand en scheurde zijn kleding. Uiteindelijk wist hij een horecagelegenheid binnen te vluchten. Na de worsteling gingen de overvallers er op een scooter vandoor. Om een nieuwe overval te voorkomen, heeft Tadic extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Ajax doet geen mededelingen en verwijst door naar de politie, die gesproken heeft met getuigen en over veel beeldmateriaal zegt te beschikken.

Dit weekend speelde de Ajax-aanvoerder de hele wedstrijd tegen Fortuna Sittard in het openingsweekend van de Eredivisie. Ook in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV op 30 juli maakte hij de negentig minuten vol.


Lees meer over:

AmsterdamAjaxDusan TadicVoetbalBinnenland

Aanbevolen artikelen