NEC heeft de komst van Jasper Cillessen nog altijd niet kunnen afronden vanwege een financieel conflict tussen de doelman en zijn huidige club Valencia. De Nijmeegse club is er bovendien niet van overtuigd dat de transfer kan doorgaan.

"NEC en Valencia waren er snel uit, wat wel opvallend is, want dat heb ik nog nooit meegemaakt met Spanjaarden. Maar er is nu een conflict tussen enerzijds de speler en zijn zaakwaarnemer en anderzijds Valencia over de afhandeling van de transfer", zei technisch directeur Ted van Leeuwen zondag bij ESPN.

NEC wilde Cillessen donderdag al presenteren, maar de persconferentie werd op het laatste moment afgelast. Ook vrijdag kon de beoogde presentatie niet doorgaan. De 33-jarige doelman stond in Nijmegen al wel op het veld, maar mag zich nog altijd geen speler van NEC noemen.

"Eigenlijk zijn wij geen partij en officieel mag ik er dus geen commentaar op geven", aldus Van Leeuwen. "Maar ik heb niet het gevoel dat de speler en z'n zaakwaarnemer recht wordt aangedaan. Als je vooraf iets afspreekt en de afspraken later weer verandert, kan ik me voorstellen dat één partij daar slechte gevoelens bij heeft."

Cillessen debuteerde in 2010 in de hoofdmacht van NEC, waar hij de jeugdopleiding doorliep. In Nijmegen speelde hij zich in de kijker van Ajax, waarmee hij drie keer landskampioen werd. Sinds 2016 speelt Cillessen in Spanje; eerst bij FC Barcelona en de afgelopen drie jaar bij Valencia.

Van Leeuwen weet niet of de transfer van Cillessen, die nog een jaar vastligt in Valencia, alsnog rond komt. "Zeker zaterdag was het kantje boord of Jasper had alweer in het vliegtuig naar Valencia gezeten."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie