Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Iris Timmer en ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens de derde voorronde van de Champions League. Veel plezier!

  • PSV speelt gelijk tegen Monaco (1-1)
  • Volgende week dinsdag return in Eindhoven
dinsdag 2 augustus om 20:20
Van Nistelrooij: 'Lampje ging langzaam uit bij ons'
Trainer Ruud van Nistelrooij kijkt met een dubbel gevoel terug op zijn eerste Europese wedstrijd als trainer van PSV. "De stemming in de kleedkamer was dubbel. Aan de ene kant ben je blij, maar ook teleurgesteld dat je 1-1 speelt. Je zag duidelijk dat bij ons het lampje langzaam uit ging en dan is dit wel een terechte uitslag. Ik vond dat we weinig met het balbezit deden. Uiteindelijk maken we een goede goal en dat gaf een boost. De tweede helft hebben we moeten knokken tot de laatste druppel zweet die in het team zat. We moesten overleven. Volgende week is het game on."
dinsdag 2 augustus om 20:12
Veerman: 'Hadden met 2-0 kunnen winnen'
Joey Veerman maakte het enige doelpunt voor PSV deze wedstrijd. "We krijgen een kutgoal tegen. Met de kansen zijn we nogal ongelukkig geweest. We hadden met 2-0 hier kunnen winnen. We zijn gewoon te slordig aan de bal, ik weet niet wat dat is. We lopen dan heel veel achter de bal aan. Gelukkig zijn we heel fit, maar als we zuiniger aan de bal zijn kunnen we meer kansen creëren. Monaco krijgt volgende week poep in de broek."
dinsdag 2 augustus om 20:05
De Jong: 'Met z'n allen gestreden'
Luuk de Jong kijkt terug op een zware wedstrijd. "Het was aardig strijden met z'n allen. Het was benauwd vandaag en we waren slordig aan de bal waardoor de niet lekker in het eigen spel kwamen. We kwamen vaak niet lekker uit en af en toe dan wel, gelukkig konden we toen de 1-0 maken, maar aan het einde gingen ze flink druk zetten en dan maken ze de gelijkmaker. We moeten geen excuus gaan zoeken, maar het bij onszelf zoeken. Hopelijk kunnen de fans in Eindhoven en beter spel er volgende week voor zorgen dat we het beter doen."
dinsdag 2 augustus om 19:54
90+5' EINDE! (1-1)


PSV was lange tijd de betere ploeg, maar kon de 1-0-voorsprong niet vasthouden in de tweede helft. Monaco kwam vlak voor het einde op gelijke hoogte, waarna het voor de Eindhovense ploeg bergafwaarts leek te gaan. Volgende week dinsdag speelt PSV de return in Eindhoven.
dinsdag 2 augustus om 19:54
90+4' Een chaotische slotfase waarin PSV maximaal aan het verdedigen is geslagen en Monaco een tweede treffer ruikt...
dinsdag 2 augustus om 19:49
Het is overleven voor PSV na de gelijkmaker van Monaco.
dinsdag 2 augustus om 19:47
88' PSV ontsnapt aan een doelpunt van Monaco! Gelukkig voor de Eindhovenaren heeft het doel een paal...
dinsdag 2 augustus om 19:46
86' Het is overleven voor PSV met nog een paar minuten te gaan. Monaco is gevaarlijk en dus is de ploeg uit Eindhoven alleen maar aan het verdedigen. Een gelijkspel lijkt het maximaal haalbare nu.
dinsdag 2 augustus om 19:43
84' PSV moet oppassen dat het in de laatste minuten niet op achterstand komt.
dinsdag 2 augustus om 19:40
80' GOAL MONACO! (1-1)

En daar is dan de gelijkmaker. Een vrije trap belandt bij Disasi in het strafschopgebied. Hij tikt de bal in het net, Benitez is kansloos.
dinsdag 2 augustus om 19:37
78' Monaco komt in de tweede helft nog maar weinig aan aanvallen toe. PSV heeft de leiding.
dinsdag 2 augustus om 19:36
77' Weer een wissel bij PSV. Sangaré kan niet verder. Van Ginkel komt erin.
dinsdag 2 augustus om 19:33
74' Grote kans voor Saibari! De bal rolt net langs de rechter paal van het doel, maar PSV blijft aandringen.
dinsdag 2 augustus om 19:31
De PSV-supporters zijn uiteraard ook van de partij in Monaco!
dinsdag 2 augustus om 19:29
70' PSV blijft het proberen. Ze weten het alleen steeds net niet goed af te ronden waardoor een nieuwe treffer uitblijft.
dinsdag 2 augustus om 19:27
68' De Jong is onderuit gehaald door Jakobs, die krijgt daar geel voor.
dinsdag 2 augustus om 19:23
64' Oei Obispo! Hij wil de bal naar de keeper schieten, maar vergeet even daar daar nog Minamino staat voor Monaco. Gelukkig voor PSV let die even niet op, dat loopt maar net goed af.
dinsdag 2 augustus om 19:21
62' Wissels bij PSV! Ramalho komt erin voor Max en Gutiérrez vervangt Til.
dinsdag 2 augustus om 19:18
Monaco dringt weer aan en krijgt hier en daar een kans om op doel te schieten. Hoe lang gaat dit nog goed voor PSV?
dinsdag 2 augustus om 19:14
54' PSV zoekt de aanval en is af en toe succesvol. Beide ploegen laten meer ruimtes waardoor de wedstrijd veel meer open is dan in de beginfase.
dinsdag 2 augustus om 19:11
51' Til schiet naast! Hij raakt de bal niet goed, na wederom mooi combinatiespel van de Eindhovense ploeg.
dinsdag 2 augustus om 19:09
49' Zo! Grote kans voor Minamino die helemaal vrij staat in het strafschopgebied. Max staat te slapen waardoor Minamino vrij kan schieten, maar de bal gaat nipt naast.
dinsdag 2 augustus om 19:04
46' TWEEDE HELFT! (0-1)

Na een moeizame start begint het bij PSV dan toch te lopen. Kan de ploeg onder leiding van Van Nistelrooij de score nog verder uitbreiden?
dinsdag 2 augustus om 19:02
Kan PSV de voorsprong vasthouden?
dinsdag 2 augustus om 18:48
45+2' RUST! (0-1)
dinsdag 2 augustus om 18:45
Mooi combinatiespel van De Jong en Veerman. Daarmee staat PSV op een 1-0-voorsprong tegen Monaco, vlak voor rust.
dinsdag 2 augustus om 18:39
38' GOAL PSV! (1-0)

Joey Veerman maakt de openingstreffer! PSV maakt gretig gebruik van de ruimte die Monaco laat liggen rondom het strafschopgebied. Til geeft de bal vanaf de rechterkant goed voor aan De Jong die precies in het midden van het strafschopgebied de bal door kan kaatsen naar Veerman. Hij haalt uit en schiet de bal snoeihard in het doel achter keeper Nübel. Mooie combinatie van PSV.
dinsdag 2 augustus om 18:37
De wedstrijd verloopt tot nu toe moeizaam.
dinsdag 2 augustus om 18:34
33' Geen penalty!
dinsdag 2 augustus om 18:34
32' Een poging op doel door Monaco lijkt tegen een hand te komen. De scheidsrechter is naar de zijkant gelopen om te beoordelen.
dinsdag 2 augustus om 18:32
30' Een vrije trap voor Monaco buiten het strafschopgebied van PSV. Een gevaarlijke variant waarbij Ben Yedder wordt aangespeeld aan de rechterkant en handig een voorzet kan geven, maar PSV let op en steekt een stokje voor die aanval.
dinsdag 2 augustus om 18:30
28' Max loopt helemaal vrij aan de linkerkant. Hij geeft de bal voor in het strafschopgebied, waar drie PSV'ers staan. De bal wordt weggewerkt door de concurrent.
dinsdag 2 augustus om 18:23
23' Oei! Daar is PSV dan toch even. De bal in het strafschopgebied van Monaco komt via Til voor de voeten van Veerman. Die schiet, maar mist het doel.
dinsdag 2 augustus om 18:22
21' Zodra de middenlijn overgestoken wordt is PSV slordig. Weinig passes komen aan bij de juiste persoon, daardoor raakt de ploeg steeds de bal kwijt en kan het nog niet op doel schieten. Echter is de druk van Monaco ook wat afgezwakt.
dinsdag 2 augustus om 18:19
PSV begint onder de druk van Monaco uit te spelen en kan af en toe gevaarlijk zijn. Een serieuze kans voor beide ploegen blijft nog uit.
dinsdag 2 augustus om 18:14
13' Het is PSV nog niet gelukt om een goede aanval op te zetten. Monaco zet veel druk en de bal is bijna alleen maar op de speelhelft van de ploeg van Van Nistelrooij.
dinsdag 2 augustus om 18:11
10' Guus Til wil de bal voorgeven vanaf de linkerkant, dat mislukt en dat bal is weer voor Monaco.
dinsdag 2 augustus om 18:08
7' PSV passt zo nu en dan wat slordig op de eigen helft, dat levert onnodig gevaarlijke momenten op.
dinsdag 2 augustus om 18:06
5' Vrije trap voor Monaco in het midden van het doel buiten het strafschopgebied. De bal wordt voorgekopt door Fofana, maar er is niemand die de bal in het net kan tikken.
dinsdag 2 augustus om 18:04
2' Slordig balverlies van Sangaré aan de kant van PSV zorgt ervoor dat Monaco gelijk in de aanval kan. Oppassen geblazen voor de Eindhovenaren.
dinsdag 2 augustus om 18:01
1' AFTRAP! (0-0) 

Monaco en PSV zijn begonnen aan de eerste van de twee wedstrijden in de derde voorronde van de Champions League in het Stade Louis II.