Luis Sinisterra vertrekt voor een recordbedrag bij Feyenoord. De Colombiaans international tekende donderdag een vijfjarig contract bij Leeds United, zo meldt de Engelse club.

Leeds United meldt niets over de hoogte van de transfersom. Volgens diverse media gaat het om een bedrag van 25 miljoen euro, dat door bonussen kan oplopen tot 30 miljoen euro.

Niet eerder leverde een speler van Feyenoord zoveel op. De duurste uitgaande transfer van Feyenoord was Dirk Kuijt, die in 2006 voor 18 miljoen euro de overstap maakte naar Liverpool.

Het vertrek van de 23-jarige Sinisterra komt niet als verrassing. De aanvaller ontbrak deze week om "persoonlijke redenen" al op het trainingsveld van Feyenoord. Hij was zijn transfer naar Leeds aan het afronden, terwijl Everton ook in hem geïnteresseerd was.

Luis Sinisterra is de opvolger van Dirk Kuijt als duurste uitgaande Feyenoord-transfer.

Luis Sinisterra is de opvolger van Dirk Kuijt als duurste uitgaande Feyenoord-transfer.
Luis Sinisterra is de opvolger van Dirk Kuijt als duurste uitgaande Feyenoord-transfer.
Foto: Leeds United

Sinisterra is negende speler die Feyenoord verlaat

Feyenoord maakt flinke winst op Sinisterra, die vier jaar geleden voor 2 miljoen euro overkwam van Once Caldas uit zijn vaderland Colombia. In de jaren die volgden werd de vijfvoudig international steeds belangrijker in Rotterdam.

Afgelopen seizoen had Sinisterra met 23 goals en 14 assists in 43 duels een groot aandeel in onder meer het bereiken van de Conference League-finale. Feyenoord eindigde in de Eredivisie als derde.

Sinisterra, die in Rotterdam nog een tweejarige verbintenis had, is de negende speler die Feyenoord deze zomer achter zich laat. Trainer Arne Slot kan komend seizoen ook niet meer beschikken over onder anderen Guus Til, Bryan Linssen, Reiss Nelson, Cyriel Dessers en Tyrell Malacia. Voor laatstgenoemde ontving Feyenoord 15 miljoen euro van Manchester United.

Daar staat de komst van Mats Wieffer, Mohamed Taabouni en Danilo Pereira tegenover. Het seizoen van Feyenoord begint op 8 augustus officieel met een uitwedstrijd tegen Vitesse in de Eredivisie.

Duurste uitgaande Feyenoord-transfers

  • 1. Luis Sinisterra naar Leeds United (25 miljoen euro)
  • 2. Dirk Kuijt naar Liverpool (18 miljoen euro)
  • 3. Rick Karsdorp naar AS Roma (16 miljoen euro)
  • 4. Tyrell Malacia naar Manchester United, Terence Kongolo naar AS Monaco, Jordy Clasie naar Southampton (15 miljoen euro)
  • 5. Royston Drenthe naar Real Madrid (14 miljoen euro)