Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Ruben Swart en ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen in de wedstrijd tussen de Oranjevrouwen en Finland.

  • Oefenduel Oranjevrouwen
  • Uitslag:
  • Nederland-Finland 2-0
  • Vier dagen tot start EK vrouwen
zaterdag 2 juli om 18:07
Dat was 'm voor vandaag, als Stefania een eigen gemaakt Oranjelied ten gehore brengt in de Grolsch Veste. De Oranjeleeuwinnen krijgen een groot afscheid voor zij afreizen naar Engeland.
zaterdag 2 juli om 18:04
'Hopelijk scoor ik deze zomer mijn honderdste'
Vivianne Miedema kan tevreden terugkijken op de uitzwaaiwedstrijd tegen Finland. Nederland wint door twee doelpunten van de spits. Maar ze erkent dat het niveau omhoog moet voor het EK. "We zijn blij dat we hebben gewonnen. Het was niet altijd even goed, dat weten we. Maar in de afgelopen tien dagen en drie wedstrijden hebben we stappen gemaakt. Bij vlagen waren we bete dan dinsdag. We hebben weinig tijd gehad, maar tegen Zweden moeten we er staan."

Tegen de NOS gaat de spits in op haar 93e en 94e interlandgoal. "Ik doe mijn werk, ik hoop te blijven scoren. Hopelijk scoor ik deze zomer mijn honderdste", blikt ze lachend vooruit.
zaterdag 2 juli om 17:51
Afgelopen! Oranje overtuigt niet, maar wint wel van Finland met 2-0. Vivianne Miedema was in beide helften trefzeker. In fases liet de ploeg van Mark Parsons behoorlijk voetbal zien, maar achterin oogde het kwetsbaar. Met wat voor gevoel reizen de Oranjeleeuwinnen af naar Engeland?
zaterdag 2 juli om 17:43
88' De wedstrijd loopt op zijn einde. Oranje doet het rustig aan, Finland gaat nog voor een eretreffer.
zaterdag 2 juli om 17:41
85' Miedema, tweemaal trefzeker vandaag, gaat naar de kant. Mark Parsons gelooft het allemaal wel en brengt Esmee Brugts in als vervanger.
zaterdag 2 juli om 17:35
80' Casparij probeert het maar na een corner en schiet over. Heel veel scheelt het niet. Oranje zet even aan en het publiek leeft op.
zaterdag 2 juli om 17:34
78' Janssen maait over de bal heen en dat geeft Rantanen plots een mogelijkheid. Van de schrik weet de Fin niet wat ze met de bal moet en schiet hoog over.
zaterdag 2 juli om 17:32
Een echte spitsengoal van Miedema. Ze heeft de hoek voor het uitkiezen, maar gaat voor de chip. De keeper zit er nog wel aan, maar kan de 2-0 niet voorkomen.
zaterdag 2 juli om 17:28
73' Spitse en Martens verlaten het veld. Beide dames speelden zeker niet goed, maar mogen toch op steun vanuit het publiek rekenen tijdens de wissel.
zaterdag 2 juli om 17:25
70' GOAL Oranje! 2-0

Miedema zet de aanval zelf op, stuurt Palova weg en rent het strafschopgebied binnen. De spits van Arsenal krijgt de bal terug en heeft de hoek voor het uitkiezen. Haar schot wordt nog geblokt, maar Miedema maakt wel haar tweede van de avond. De overwinning kan Oranje niet meer ontgaan.
zaterdag 2 juli om 17:24
68' Danielsson met een verdekt schot, maar geen probleem voor Van Veenendaal. De kansen in de tweede helft zijn voor de Finnen, Oranje komt maar moeilijk in de buurt van het Finse strafschopgebied.
zaterdag 2 juli om 17:19
62' Daniëlle van de Donk valt positief op in deze wedstrijd. Ze maakt haar rentree in de basis na een slepende voetblessure, werkt hard en en doet het verdienstelijk.
zaterdag 2 juli om 17:11
56' Summanen schiet hoog over, maar Finland dringt wederom aan. Deze wedstrijd is nog lang niet gespeeld, want Oranje overtuigt nog niet.
zaterdag 2 juli om 17:06
51' Oranje moet behoorlijk aan de bak. Franssi stoomt weer op, maar haar schot wordt geblokt door Nouwen.
zaterdag 2 juli om 17:04
48' Goal Finland afgekeurd. Van Veenendaal pikt een voorzet op, maar krijgt een duw in haar rug. Daardoor laat ze de bal los en kan Finland binnentikken. De scheidsrechter heeft het goed in de smiezen.
zaterdag 2 juli om 17:00
Aftrap tweede helft! Wilms en Van der Gragt keren niet terug op het veld voor de tweede helft. Voor hen komen Casparij en Olislagers.
zaterdag 2 juli om 16:46
Rust! Het is niet allemaal goed wat we voorgeschoteld krijgen, maar door een goal van Miedema staat Oranje wel op voorsprong met 1-0. De Finnen komen er zo nu en dan gevaarlijk uit, maar maken nog geen aanspraak op de gelijkmaker. Krijgen we in de tweede helft meer doelpunten te zien?
zaterdag 2 juli om 16:42
40' Het oogt allemaal wat onzeker achterin, maar Van Veenendaal houdt haar doel schoon. De Finnen laten een grote mogelijkheid liggen met Westerlund.
zaterdag 2 juli om 16:35
Een bedachtzame Mark Parsons. Met een 1-0-voorsprong heeft hij weinig te klagen, maar toch zal hij meer verwachten van zijn ploeg.
zaterdag 2 juli om 16:32
32' Goal Oranje afgekeurd! Geen 2-0... Miedema trekt aan het shirt van haar tegenstander en komt zo in balbezit. De scheidsrechter beoordeelt het als een overtreding. Een opleving van het Nederlands elftal in deze fase.
zaterdag 2 juli om 16:29
30' GOAL Oranje! 1-0

Geef haar de ruimte en hij ligt in het mandje. Miedema wordt niet aangepakt en mag randje zestien vrij uithalen. De Nederlandse spits kiest de goede hoek uit en laat Korpela kansloos. Nederland op voorsprong!
zaterdag 2 juli om 16:27
27' Franssie mag op avontuur in de zestien van Van Veenendaal, maar haalt daar te weinig uit. De keeper van PSV mag weer oprapen.
zaterdag 2 juli om 16:23
23' Ruimte gevonden bij Janssen, maar dan duurt het te lang waardoor het tempo uit de aanval gaat. Finland houdt vooralsnog eenvoudig stand.
zaterdag 2 juli om 16:19
19' Nederland speelt nog niet groots, Finland komt er zo nu en dan gevaarlijk uit. Een corner levert niks op.
zaterdag 2 juli om 16:12
Sherida Spitse is populair bij het publiek. Er hangen meerdere spandoeken met haar naam in het stadion.
zaterdag 2 juli om 16:11
11' Schotje Miedema. Oranje kruipt wat meer uit haar schulp.
zaterdag 2 juli om 16:10
9' Miedema wordt mooi weggestuurd door Van de Donk, maar bereikt vervolgens Martens niet. De Finse verdediging kan opruimen.
zaterdag 2 juli om 16:06
6' Nederland wordt onder druk gezet door Finland. Uiteindelijk pikt Van Veenendaal de bal op en kan Oranje weer bouwen aan een nieuwe aanval.
zaterdag 2 juli om 16:04
4' De eerste mogelijkheid voor Oranje is een feit. Twee voorzetten missen precisie om gevaarlijk te worden.
zaterdag 2 juli om 16:00
Aftrap! De Oranjevrouwen zijn begonnen aan hun laatste oefenwedstrijd voor het EK. Reizen ze met een goed gevoel af naar Engeland?
zaterdag 2 juli om 15:57
Gelukkig heerst er vandaag een andere sfeer in de Grolsch Veste. Het stadion zit niet vol, maar er zijn genoeg enthousiaste toeschouwers in het oranje gekleed. Tegen Belarus was het stadion nog leeg. De Oranjevrouwen krijgen in ieder geval een mooi afscheid, voor ze afreizen naar Engeland voor het EK.
zaterdag 2 juli om 15:54
Geen Lineth Beerensteyn, dus. Roord, Miedema en Martens krijgen de voorkeur in de aanval. De speelster van Bayern scoorde nog wel in het WK-kwalificatieduel met Belarus.
zaterdag 2 juli om 15:51
Opstelling! Van de Donk, die lang uitgeschakeld was door een voetblessure, maakt vandaag haar rentree in de basis van de Oranjevrouwen. Mark Parsons kiest voor zijn beste elf, met ook Martens en Miedema in de basis.

Oranje: Van Veenendaal; Wilms, Van der Gragt, Nouwen, Janssen; Groenen, Van de Donk, Spitse; Roord, Miedema, Martens.