Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Danilo Pereira

Feyenoord bij start voorbereiding met liefst 0-7 ten onder tegen Kopenhagen

Feyenoord heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Rotterdammers, die nog een flink aantal spelers missen, gingen met 0-7 ten onder tegen FC Kopenhagen.
Door NU.nl

Na de eerste helft, waarin Feyenoord met onder anderen Justin Bijlow, Jens Toornstra, Jorrit Hendrix, Mark Diemers, Patrik Walemark en nieuwelingen Danilo Pereira en Mats Wieffer speelde, was het al 0-5.

Een van de goals werd gemaakt door voormalig Feyenoord-verdediger Kevin Diks. Ook Victor Kristiansen, Davit Khocholava, Hákon Arnar Haraldsson en Roony Bardghji scoorden. Na rusten maakten William Bøving en Ísak Bergmann Jóhannesson de uitslag nog wat pijnlijker voor Feyenoord.

Trainer Arne Slot koos in de tweede helft van de wedstrijd op Varkenoord voor vrijwel alleen maar talenten. Aanvaller Mohamed Taabouni, die deze week werd overgenomen van AZ, maakte zijn officieuze Feyenoord-debuut.

FC Kopenhagen was voor Feyenoord de eerste tegenstander in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Volgende week zaterdag speelt de ploeg van Slot tegen Red Bull Salzburg, waarna ook duels met Union Saint-Gilloise, Olympique Lyonnais en NAC Breda op het programma staan.

Op 7 augustus is Vitesse in Arnhem de eerste opponent van het Eredivisie-seizoen voor de Conference League-finalist van vorig seizoen.

Feyenoord beleefde op Varkenoord een pijnlijke start van het seizoen.

Lees meer over:

FeyenoordVoetbal

Aanbevolen artikelen