Ajax heeft een bod van 45 miljoen euro op Lisandro Martínez ontvangen van Manchester United, melden De Telegraaf en VI zaterdag. Het bedrag bestaat volgens De Telegraaf uit een vast deel van 41 miljoen euro en 4 miljoen euro aan bonussen.

Martínez, die ook door Arsenal zou worden begeerd, is de volgende speler die zeer nadrukkelijk aan het United van trainer Erik ten Hag wordt gelinkt. Antony wordt eveneens als doelwit genoemd en eerder gold dat voor Jurriën Timber. Ook Nicolás Tagliafico zou op het lijstje staan.

De 24-jarige Martínez heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij Ajax. Hij vormde samen met Timber het hart van de defensie en werd verkozen tot speler van het jaar bij de club, ook al miste hij het seizoensslot als gevolg van een spierblessure.

Als Martínez deze zomer wordt verkocht, dan maakt Ajax flinke winst op de zevenvoudig international van Argentinië. Hij kwam drie jaar geleden voor 7 miljoen euro over van Defensa y Justicia uit zijn vaderland en ligt nog tot medio 2025 vast in de Johan Cruijff ArenA.

Er zijn al een aantal spelers vertrokken bij Ajax. Onder anderen André Onana, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch kozen voor een nieuw avontuur. De landskampioen trok nog geen spelers aan, al schijnt de komst van AZ-linksback Owen Wijndal aanstaande te zijn. Ook Steven Bergwijn en Brian Brobbey staan hoog op het lijstje.

Ajax is onder de nieuwe trainer Alfred Schreuder inmiddels aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Na een reeks oefenwedstrijden wacht op 30 juli het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal.