Vitesse heeft donderdag met de Haïtiaan Carlens Arcus de eerste nieuwe speler voor komend seizoen aangetrokken. De 25-jarige rechtsback komt transfervrij over van AJ Auxerre en tekent een contract voor drie seizoenen in Arnhem. NEC raakt Jonathan Okita kwijt aan FC Zürich.

"We zijn verheugd dat Carlens na een aantal positieve gesprekken voor onze club gekozen heeft", vertelt technisch directeur Benjamin Schmedes.

"We hebben veel vertrouwen in hem. Carlens heeft de afgelopen jaren laten zien een van de betere vleugelverdedigers in de Ligue 2 te zijn. Hij heeft constant een hoog niveau gehaald en was een belangrijke schakel in het promotieseizoen van AJ Auxerre."

Arcus, die eerder ook uitkwam voor Troyes, Lille OSC en Cercle Brugge, eindigde met Auxerre op de derde plek in de Ligue 2. Daarna promoveerden hij en zijn team via de nacompetitie naar het hoogste niveau in Frankrijk. De 25-voudig international kwam in 31 wedstrijden één keer tot scoren en leverde vier assists.

Vitesse, dat in de Eredivisie op de zesde plaats eindigde, kan de komst van Arcus goed gebruiken. Tal van spelers vertrokken afgelopen seizoen in Arnhem. Onder anderen vaste krachten Danilho Doekhi (Union Berlin), Riechedly Bazoer en Eli Dasa (beiden transfervrij) gingen weg.

Carlens Arcus is de eerste nieuweling van Vitesse.

Carlens Arcus is de eerste nieuweling van Vitesse.
Carlens Arcus is de eerste nieuweling van Vitesse.
Foto: Pro Shots

Okita verruilt NEC voor FC Zürich

Waar Vitesse een nieuwe speler binnen heeft, raakt NEC Okita kwijt. De 25-jarige aanvaller maakt de overstap naar FC Zürich. Hij tekent een driejarig contract bij de Zwitserse kampioen.

Okita speelde vier jaar lang voor NEC. In mei vorig jaar beleefde hij zijn hoogtepunt bij de Nijmegenaren toen hij in de finale van de play-offs tegen NAC Breda kort voor tijd het winnende doelpunt maakte. NEC promoveerde daardoor naar de Eredivisie.

Afgelopen seizoen maakte Okita 7 doelpunten in 27 competitiewedstrijden.