De voetbalsters van FC Twente en Ajax gaan volgende week zondag strijden om de winst van de Eredivisie Cup. De kersverse kampioen Twente schakelde ADO Den Haag uit in de halve finales en Ajax rekende over twee duels af met PSV.

Ajax klopte PSV zondag met duidelijk verschil: 3-0. Dat was ruim voldoende voor een finaleplaats, na de 0-2-zege van donderdag in Eindhoven. Romee Leuchter en Victoria Pelova (2) maakten de treffers op De Toekomst.

FC Twente had donderdag in Den Haag al met 1-6 gewonnen van ADO, waardoor de return in Enschede niet meer dan een formaliteit was. De thuisploeg was zondag door twee goals van topscorer Fenna Kalma wederom te sterk voor het Haagse team: 2-0.

FC Twente en Ajax streden dit seizoen ook om het landskampioenschap. De ploeg uit Enschede werd vorige week voor de achtste keer kampioen door in de laatste speelronde met 2-3 te winnen van Ajax. De Amsterdammers pakten in april wel de bekerwinst door PSV in de finale met 1-2 te verslaan.

De Eredivisie Cup werd in het seizoen 2019/2020 in het leven geroepen om de gaten in het programma van de Eredivisie Vrouwen op te vullen. Het is de derde prijs in het Nederlandse vrouwenvoetbal, naast de titel in de Eredivisie en de KNVB-beker.

De finale van de Eredivisie Cup is volgende week zondag op de Sportcampus Diekman in Enschede, de thuishaven van FC Twente.