Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Conference League-finale tussen Feyenoord en AS Roma.

  • Conference League-finale
  • Afgelopen:
  • AS Roma-Feyenoord 1-0
donderdag 26 mei om 21:43
Karsdorp vond finale tegen Feyenoord 'heel gek'
Rick Karsdorp blikt terug op een moeizaam duel, maar staat uiteindelijk ten koste van zijn oude liefde wel met de Conference League-beker. "Uiteindelijk interesseert het me helemaal niets, maar dit was misschien wel een van mijn slechtste wedstrijden ooit", aldus Karsdorp, die een tattoo van Feyenoord op zijn lichaam heeft. "Het was heel gek om tegen mijn oude ploeg te spelen. Ik had ook na zes minuten al kramp."
woensdag 25 mei om 21:42
Slot hoopte op meer extra tijd
Arne Slot deed direct na afloop zijn beklag bij de vierde man en verklaart in gesprek met Veronica zijn reden. "Als je met 1-0 achterstaat, vind je de extra tijd natuurlijk altijd te kort", zegt de trainer, die er niet te lang over wilde praten. "Ik heb gevraagd of ze de wedstrijd terug gaan kijken om te zien op hoeveel momenten er helemaal niet gevoetbald is. Door onder meer langdurige wissels en tijdrekken van de keeper had ik op meer minuten gehoopt."
woensdag 25 mei om 21:24
Terwijl de spelers van Feyenoord de catacomben opzoeken, tillen de spelers van Roma één voor één de beker de lucht in.
woensdag 25 mei om 21:21
Dessers: 'Ze krabben en trekken'
Cyriel Dessers zag dat Feyenoord vooral voor rust nauwelijks in het spel kwam en wijt dat onder meer aan het verschil in medogenloosheid. "Ze delen ellebogen uit, zelfs als de bal niet in de buurt is. En ze krabben en trekken, alles is geoorloofd", baalt de spits tegenover Veronica. "Die slimmigheid hebben wij misschien net niet genoeg, al moet ik onze verdedigers ook de complimenten geven. Ik denk dat wij onszelf weinig kunnen verwijten."
woensdag 25 mei om 21:14
Bijlow: 'Wilden de stad op de kaart zetten'
Justin Bijlow zoekt na de frustrerende nederlaag tegen AS Roma naar woorden om zijn gevoel te beschrijven. "Het is verschrikkelijk", begint de aanvoerder van de Rotterdammers voor de camera van ESPN. "We wilden de cup zo graag meenemen naar Rotterdam, om Feyenoord en de club weer op de kaart te zetten. Het mocht alleen niet zo zijn."
woensdag 25 mei om 21:04
De clubnaam van AS Roma wordt al in de beker gegraveerd.
woensdag 25 mei om 21:00
Ongeloof bij de fans van Feyenoord in Tirana. Het beeld is in Rotterdam en elders in Nederland niet heel anders.
woensdag 25 mei om 20:56
Afgelopen! Het Conference League-avontuur eindigt in mineur voor Feyenoord. De Rotterdammers komen in de tweede helft een heel stuk beter voor de dag, maar moeten de eerste eindzege van het Europese toernooi aan AS Roma laten.
woensdag 25 mei om 20:55
90+4' De bal komt niet in de buurt van een Feyenoorder, waarna AS Roma in de omschakeling toe lijkt te kunnen slaan. Marcus Pedersen weet echter genoeg te storen en voorkomt de genadeklap.
woensdag 25 mei om 20:54
90+3' Feyenoord zet nog maar eens aan! De Rotterdammers krijgen een vrije trap en Justin Bijlow trekt mee ten aanval.
woensdag 25 mei om 20:53
90+2' Bryan Linssen! De invaller krijgt de bal opeens voor zijn voeten, maar komt tijd te kort om te reageren. Dit leek de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker!
woensdag 25 mei om 20:51
90' De Feyenoorders kijken hoopvol naar de vierde man, die aangeeft dat er vijf minuten bijkomen.
woensdag 25 mei om 20:49
88' Nog twee wissels van Arne Slot: Alireza Jahanbakhsh en Patrik Walemark komen binnen de lijnen. Tyrell Malacia en Orkun Kökçü kunnen alleen nog vanaf de zijkant hopen op de gelijkmaker.
woensdag 25 mei om 20:48
85' Justin Bijlow houdt Feyenoord op de been! De doelman redt uitstekend op een schot van Lorenzo Pellegrini.
woensdag 25 mei om 20:47
José Mourinho is heel dicht bij zijn zoveelste prijs als trainer. Kan Feyenoord in de slotfase een juichende Mourinho nog voorkomen?
woensdag 25 mei om 20:45
84' Het tijdrekken van Rui Patrício is wat te opvallend en dus grijpt Istvan Kovacs direct in: geel voor de doelman.
woensdag 25 mei om 20:43
81' Cyriel Dessers is één van de gegadigden voor een heldenrol, maar hij stuit op een AS Roma-verdediger.
woensdag 25 mei om 20:41
80' Het slotoffensief van Feyenoord lijkt begonnen, want AS Roma krijgt de bal al een paar minuten niet meer weg. Wie doet er een gooi naar een standbeeld in Rotterdam?
woensdag 25 mei om 20:38
76' Bryan Linssen brengt direct de gewenste felheid in het spel van de Rotterdammers, maar volgens Istvan Kovacs gaat het buiten de lijntjes.
woensdag 25 mei om 20:37
Tyrell Malacia was tot nu toe het dichtste bij de gelijkmaker. Zijn schot ging via de handen van Rui Patrício op de paal.
Malacia haalt uit en raakt de paal
33
Malacia haalt uit en raakt de paal
woensdag 25 mei om 20:36
73' Nog twee wissels bij Feyenoord: Marcus Pedersen vervangt Gernot Trauner en Bryan Linssen komt erin voor Reiss Nelson.
woensdag 25 mei om 20:34
72' Jordan Veretout haalt uit na een afvallende corner! Zijn poging wordt gestopt door Justin Bijlow.
woensdag 25 mei om 20:33
70' Feyenoord is in deze fase nog altijd de dominerende partij, maar de slimmigheden van AS Roma komen ook bovendrijven. Zo versiert Tammy Abraham dit keer een vrije trap na een wat lompe actie van Gernot Trauner.
woensdag 25 mei om 20:32
Feyenoord was net na rust heel dicht bij de gelijkmaker. Bekijk hier de poging van Gernot Trauner op de paal en het daaropvolgende penaltymoment.
Feyenoord dringt aan: schot op de paal en geen penalty
87
Feyenoord dringt aan: schot op de paal en geen penalty
woensdag 25 mei om 20:30
67' Het nagelbijten neemt met de minuut toe langs de lijn. De wissels van José Mourinho lijken defensief, want het heeft veel weg van een 5-3-1-1-formatie.
woensdag 25 mei om 20:28
66' Twee wissels bij de ploeg van trainer José Mourinho. Nicola Zalewski en doelpuntenmaker Nicolò Zaniolo worden vervangen door Leonardo Spinazzola en Jordan Veretout.
woensdag 25 mei om 20:24
Cyriel Dessers kwam in de eerste helft geen moment in het stuk voor, maar dat is na rust wel anders. De Belgische Nigeriaan is een blok aan het been voor de Roma-verdedigers.
woensdag 25 mei om 20:22
60' Cyriel Dessers lijkt op weg naar Rui Patrício, maar de Conference League-topscorer neemt de bal mee met de hand. Scheidsrechter Istvan Kovacs fluit direct en AS Roma grijpt het moment direct aan om Feyenoord uit het ritme te halen.
woensdag 25 mei om 20:21
59' De eerste wissel aan Rotterdamse zijde: de onopvallende Guus Til wordt vervangen door Jens Toornstra.
woensdag 25 mei om 20:19
55' Feit is dat Feyenoord een heel stuk beter uit de kleedkamer is gekomen. De ploeg van trainer Arne Slot heeft de touwtjes in handen en jaagt gretig op de gelijkmaker.
woensdag 25 mei om 20:16
Feyenoord dacht heel even aan een penalty, maar komt enkele minuten later zelf goed weg. Een rode kaart was geen gekke beslissing geweest na de actie van Marcos Senesi.
woensdag 25 mei om 20:14
51' Aan de andere kant van het veld ontsnapt Tammy Abraham aan de aandacht van Marcos Senesi. De spits lijkt alleen op Justin Bijlow af te kunnen, maar wordt heel kort vastgehouden door de Argentijn. De spits van AS Roma blijft echter staan, waarna de scheidsrechter besluit niet te fluiten. Daar komt Senesi heel goed weg!
woensdag 25 mei om 20:12
50' Paal! Wat een start voor Feyenoord in deze tweede helft! Tyrell Malacia haalt uit, maar zijn poging gaat via de handen van Rui Patrício opnieuw tegen de paal.
woensdag 25 mei om 20:11
48' De beelden zijn uit alle hoeken bekeken, maar scheidsrechter Istvan Kovacs hoeft zich niet te melden aan de zijlijn.
woensdag 25 mei om 20:08
47' Paal! Gernot Trauner tikt de bal van dichtbij tegen het aluminium, waarna Guus Til op doelman Rui Patrício stuit. Een nieuwe corner voor Feyenoord, maar de VAR lijkt eerst nog naar een handsbal van AS Roma te kijken!
woensdag 25 mei om 20:07
46' Aftrap tweede helft! De bal rolt weer en direct zoekt Feyenoord de aanval!
woensdag 25 mei om 19:52
Bekijk hier het openingsdoelpunt van Nicolò Zaniolo. Dankzij zijn treffer leidt AS Roma halverwege tegen Feyenoord.
Zaniolo zet AS Roma op 1-0 in finale tegen Feyenoord
75
Zaniolo zet AS Roma op 1-0 in finale tegen Feyenoord
woensdag 25 mei om 19:50
Rust! De hoekschop van Orkun Kökçü levert niet het gewenste resultaat op en dus gaat Feyenoord de kleedkamer in met een 1-0-achterstand. Het is aan Arne Slot om in de komende vijftien minuten het een en ander om te zetten.
woensdag 25 mei om 19:49
45+4' Feyenoord krijgt in de slotminuut van de eerste helft nog een corner. Orkun Kökçü gaat de bal voor slingeren.