Paris Saint-Germain heeft Didier Ollé-Nicolle, de trainer van het vrouwenteam, op non-actief gesteld. Hij heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan "ongepaste acties en opmerkingen", meldt de Franse topclub dinsdag.

PSG zegt dat de schorsing "tijdelijk en uit voorzorg is en niet vooruitloopt op de resultaten van het interne onderzoek dat zal worden uitgevoerd, noch op de beslissingen die de club mogelijk zal moeten nemen".

"Deze feiten en opmerkingen zouden, indien ze bevestigd worden, onverenigbaar zijn met de sportieve en menselijke waarden van PSG", meldt de club verder in een verklaring. De zestigjarige Ollé-Nicolle was bezig aan zijn eerste seizoen bij Paris Saint-Germain en heeft nog een contract tot de zomer van 2023.

Volgens het Franse persbureau AFP heeft de schorsing te maken met gebeurtenissen tijdens de voorbereiding op dit seizoen, toen PSG in de Verenigde Staten verbleef. De club kreeg toen signalen van een "ongepast gebaar" van de coach in de richting van een speelster.

Het voorval werd daarna besproken met de betrokken partijen en vervolgens afgesloten. De clubleiding besloot dinsdag om de zaak weer te openen nadat in de afgelopen dagen nieuwe berichten op sociale media waren verschenen.

PSG doorbrak vorig jaar de hegemonie van Olympique Lyon door voor het eerst in de clubhistorie landskampioen te worden. Dit seizoen lijkt de ploeg uit de Franse hoofdstad dat niet te herhalen. Met nog twee duels te spelen bedraagt de achterstand op Champions League-winnaar Lyon vijf punten.